Mooij Wonen
Image default
Wonen in een appartement

Zwarte kast voor een WOW factor

Uit het hedendaagse interieur is de kleur zwart simpelweg niet meer weg te denken. Dat komt vooral omdat zwart een kleur is die elke ruimte tegelijk iets artistieks, stijlvol en dramatisch meegeeft. Kortom, zwart is een kleur die in elk soort van interieur voor de wow-factor kan zorgen. De aanwezigheid van zwart maakt elk interieur trendy én tijdloos tegelijk.

Wie voor een zwarte kast kiest in zijn of haar huis, appartement of kantoor kan er alleszins van overtuigd zijn dat die kleur door de bezoekers die er over de vloer komen niet zomaar over het hoofd zal worden gezien. Zwart is namelijk wat wij noemen een sterke kleur. Dat komt doordat zwarte kasten, muren of accessoires weinig licht reflecteren en daardoor onvermijdelijk veel meer de aandacht naar zich toetrekken dan welke andere kleur dan ook. Als jij dus niet bang bent om een tikkeltje extra lef uit te stralen ga dan zeker hier en daar voor zwart.

Een aanwinst voor elke kamer

Zwart is trouwens een kleur die past in elke kamer. Wat denk je? Ga je voor zwarte hangkastjes in de keuken, voor een zwarte kleerkast in je slaapkamer of wil je je tv meubel zwart? Het kan simpelweg allemaal. Bovendien hoef je niet bang te zijn dat een zwarte kast gauw gaat vervelen of dat ze staat voor een donker en somber interieur. Misschien zelfs wel integendeel aangezien zwart zich moeiteloos met eender welke andere tint uit ons kleurenpalet laat combineren. Felle kleuren, zachte snoepkleurtjes of liever aardetinten, bij zwart passen ze werkelijk allemaal en krijgen ze een versterkende achtergrond. Maar, er zijn nog veel meer mogelijkheden om het zwart extra in jouw interieur te laten shinen. Zo kan je in een keuken met zwarte kastjes voor een combinatie met heel veel licht hout gaan of juist veel glas gebruiken en zet je op dat zwart tv meubel bijvoorbeeld een mooie schemerlamp die tijdens een gezellige avond voor een warme, sfeervolle gloed zal zorgen.

Creer extra warmte en gezelligheid

Hou jij van een interieur dat warmte en gezelligheid uitstraalt dan zou een zwarte houten kast tegen je woonkamermuur weleens helemaal jouw ding kunnen zijn. Voel je eerder iets voor een wat coolere, industriële look dan kan je misschien kiezen voor een metalen locker als vestiairekast of om er op je kantoor je dossiers in op te bergen. Maar, ook in een eerder klassiek of een vintage interieur zal een zwarte toets in de vorm van een muur of een meubel zeker niet misstaan. Zet je deze zwarte meubels op een lichte vloer of tegen een witte muur dan zorgt het contrast zeker voor een gedurfd en toch harmonisch geheel.

Luxe uitstraling

Heb je er eigenlijk weleens bij stilgestaan dat in klassenvolle hotelkamers vaak voor zwarte meubels wordt gekozen? Toeval denk je? Dat is iet helemaal waar. Zwart beschikt namelijk over de speciale gave om onmiddellijke luxe uit te stralen zonder dat het echt duur hoeft te zijn. Komt daarbij nog het extra voordeel dat zwart je ook instant rustig maakt en een gevoel van geborgenheid geeft. Niet zo’n gek idee dus van menig hoteleigenaar die voor zwarte kasten koos en zeker geen gek idee voor jouw eigen interieur.