Mooij Wonen
Image default
Wonen in een appartement

Zo zorg je ervoor dat je huis sneller verkoopklaar is!

Dus, je bent eindelijk klaar om je huis te koop te zetten in Rotterdam. Gefeliciteerd! Een huis verkopen kan een hele onderneming zijn, maar met een beetje voorbereiding kun je je huis snel verkoopklaar maken. Dankzij onze tips kun je je huis zo snel mogelijk op de markt zetten, en potentiële kopers charmeren. 

 

Stap 1

Kijk eerst eens goed rond en ontruim elke kamer. Doneer alles wat je niet nodig hebt en haal persoonlijke voorwerpen zoals familiefoto’s en souvenirs weg. Geef je huis vervolgens een grondige schoonmaakbeurt. Dit zal het huis aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. Voer de nodige reparaties of opknapbeurten uit, zoals het schilderen van gebarsten muren of het repareren van gebroken tegels. Maak de ramen schoon en zorg ervoor dat de tuinaanleg goed verzorgd is. Dit lijken misschien kleine dingen, maar ze kunnen een grote indruk maken op potentiële kopers. Door deze eenvoudige tips op te volgen kun je helpen je huis sneller en voor de best mogelijke prijs te verkopen. 

 

Stap 2

Als potentiële kopers eenmaal binnen zijn, zorg dan dat de sfeer warm en uitnodigend is. Dit betekent meubels op strategische plaatsen zetten, mooie decoratie neerzetten zoals een verse bos bloemen, en zorgen voor een goede doorstroming door het hele huis. Open de gordijnen en doe de lichten aan. Bak wat koekjes of steek wat kaarsen aan voor de bezichtiging. Je wilt dat kopers zich op hun gemak voelen en zich voorstellen dat ze in je huis wonen. Geef je huis vervolgens een nieuw likje verf. Neutrale kleuren zoals wit en beige zijn altijd een goede keuze, want ze helpen een ruimte groter en meer uitnodigend te laten aanvoelen. Besteed tenslotte aandacht aan de kleine details. Door deze stappen te nemen zullen potentiële kopers je huis op zijn beste zien!

Stap 3

Als je je huis snel wilt verkopen, is flexibel zijn met bezichtigingen de sleutel. Hoe meegaander je bent, hoe groter de kans dat je snel een koper vindt. Kopers hebben vaak drukke agenda’s, dus in staat zijn aan hun bezichtigingen tegemoet te komen kan een groot verschil maken. Probeer bovendien zo flexibel mogelijk te zijn met het onderhandelen over de verkoopprijs. Dat is natuurlijk niet zo gemakkelijk als dat het lijkt. Hulp inschakelen van een professionele NVM makelaar in Rotterdam kan daarbij het verschil maken!

 

Door deze eenvoudige tips op te volgen zul je je huis in een mum van tijd kunnen verkopen. Succes!