Mooij Wonen
Image default
Wonen in een appartement

Maximaliseer de ruimte in je kleine badkamer

Een kleine badkamer renoveren kan soms een hele puzzel zijn. Hoe zorg je ervoor dat je je badkamer zo comfortabel mogelijk inricht, zonder dat het klein en verkrampt aanvoelt? In deze blog geven we je concrete tips om de juiste keuzes te maken bij de inrichting van je kleine badkamer.

Maak gebruik van een vouwdeur

Een van de eerste stappen om meer ruimte te creëren in je kleine badkamer is door het plaatsen van een vouwdeur. Een vouwdeur neemt veel minder ruimte in beslag dan een traditionele deur, omdat deze opgevouwen tegen de muur staat wanneer deze open is. Dit kan een groot verschil maken in de ruimte die je beschikbaar hebt. Bovendien zijn vouwdeuren vaak een stijlvolle optie, die je badkamer een moderne uitstraling geeft. Dus, als je op zoek bent naar een manier om meer ruimte te creëren in je kleine badkamer, overweeg dan om een vouwdeur te installeren.

Kies voor een douche in plaats van een bad

Een andere optie om meer ruimte te creëren in je kleine badkamer is door te kiezen voor een douche in plaats van een bad. Hoewel een bad een luxe is die je niet graag opgeeft, is het niet altijd noodzakelijk in een kleine badkamer. Een douche neemt veel minder ruimte in beslag en kan net zo comfortabel zijn. Overweeg om een inloopdouche te installeren of een douche-badcombinatie te overwegen. Dit is een efficiëntere manier om te douchen en baden.

Gebruik spiegelkasten

Spiegels en kasten zijn beide noodzakelijk in een badkamer, maar ze kunnen ook ruimte in beslag nemen. Een goede oplossing hiervoor is om spiegelkasten te gebruiken. Deze zijn efficiënter omdat ze zowel spiegels als opbergruimte bieden. Bovendien zorgt de spiegel voor een optische illusie waardoor de badkamer groter lijkt. Je kunt kiezen voor een spiegelkast die de hele wand beslaat of voor een kleiner model boven de wastafel. Dit is een slimme manier om opbergruimte en verlichting te combineren.

Creëer meer ruimte met slimme opbergoplossingen

Slimme opbergoplossingen zijn een must als je een kleine badkamer hebt. Het is belangrijk om zo efficiënt mogelijk te gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Overweeg bijvoorbeeld om een opbergrek te installeren boven de toiletpot of een opbergbankje in de douche te plaatsen.