Mooij Wonen
Image default
Wonen in een appartement

Waarom een airco kopen het meest voordelig is

Iedereen kent het probleem wel, niet kunnen slapen tijdens de zwoele zomernachten of vastplakken aan de bank omdat je het zo warm hebt en geen verkoeling krijgt. Hiervoor zijn een aantal opties, in dit artikel sommen we ze even op.

 

Warmte tegenhouden

Op het moment dat je opstaat sluit je direct alle ramen en deuren, ook zorg je ervoor dat bijvoorbeeld de zonneschermen of rolluiken dicht zijn. Op die manier zorg je ervoor dat er zo min mogelijk zonlicht en dus warmte je huis binnenkomt. En vanaf het moment dat de zon ondergaat, kun je alle ramen en deuren open zetten. Zorg ervoor dat als er wind is, het kan doorluchten in je huis. Zet ramen en deuren dus tegenover elkaar open. Op die manier heb je goede verkoeling zonder ventilator of airco. Naast deze oplossingen zou je ook een warmtepomp kunnen plaatsen.

 

Ventilator

Mocht je deze bovenstaande tip hebben uitgevoerd maar het nog steeds te warm hebben, dan kun je doormiddel van een simpele ventilator en een fles met water al heel ver komen. Zorg dat de fles met water bevroren is, en plaats het voor de ventilator. Op die manier blaast de ventilator alle koelen lucht die van de bevroren fles komt jouw kamer in.

 

Apparaten

Hiernaast kun je ook voor de simpelere oplossingen gaan, zo kun je bijvoorbeeld overdag alle apparaten uitzetten, denk bijvoorbeeld aan de lampen, de televisie, de oven en de stofzuiger. Deze oplossing zou al snel voor één graad verschil kunnen zorgen, toch mooi meegenomen.

 

Lange termijn

Twee andere opties die je kunt doen, maar meer geld en tijd kosten zijn het – beter – isoleren van je huis en of meer groen voor je huis hebben. Het hebben van een boom voor je huis kan al snel zorgen voor een afnamen van 6 graden, een serieus verschil. Op het moment dat je het huis gaat isoleren zorgt het er natuurlijk voor dat de lucht in het huis blijft. Zorg er dus voor, mocht je een geïsoleerd huis hebben, dat je wel de tempratuur kunt aanpassen doormiddel van bijvoorbeeld een airco.

 

Airco

De meest voordelige en efficiënte oplossing is een airco. Een airco zorgt niet alleen voor verkoeling maar ook voor warmte in de winter. De tempratuur kun je ten alle tijden zelf aanpassen, iets dat vrijwel onmogelijk is om te doen met de bovenstaande redenen. Daarnaast heb je geen last ervan aangezien het vrijwel geen geluid maakt en het vastgemaakt zit aan de muur of plafond.

https://www.kieskeurig.nl/airco