Mooij Wonen
Image default
Wonen in een appartement

3 redenen waarom je niet goed slaapt

Veel mensen hebben slaapproblemen. Slaapproblemen zijn echter iets waar je echt op moet letten want het kan gevolgen hebben voor je gezondheid. Mentale en fysieke problemen kunnen opspelen door te weinig slaap. Het kan ook nog eens gevaarlijk zijn als je werk hebt waar je goed bij op moet letten. Er kunnen veel verschillende redenen zijn waarom je slaapproblemen hebt, hier zijn echter een aantal veel voorkomende redenen waarom je niet goed slaapt.

Slecht matras

Je zal het niet meteen merken, want je bent er waarschijnlijk aan gewend, maar een slecht matras, slechte kussen of slecht bed kunnen voorkomen dat jij fijn in slaap valt. Rug en nek klachten zijn de meest voorkomende oorzaken waardoor mensen merken dat hun bed aan vernieuwing toe is, maar slaapproblemen worden vaak aan andere redenen gekoppeld. Toch kan dit grote invloed hebben op je nachtrust. Je kunt tegenwoordig bedden bestellen en deze een periode van soms wel zes maanden testen. Dit is belangrijk want je wilt wel dat het ook echt helpt en binnen één maand zal je dit niet merken. Je kunt tweepersoons bedden bestellen, maar ook je kind kan last hebben van slaapproblemen door een slecht bed. Goedkope eenpersoonsbedden zijn overal te vinden, maar wellicht niet de oplossing. Als je bedden gaat bestellen, zoek dan naar goedkope eenpersoonsbedden die je een periode kunt uitproberen.

Je komt niet goed tot rust

Voordat je gaat slapen moet je eigenlijk helemaal tot rust zijn gekomen. Dit kan voor sommige mensen zijn door een leuke show op televisie te bekijken of een goed boek te lezen. Sommige mensen luisteren nog even naar muziek of een podcast voor het slapen gaan, maar er zijn ook mensen die hier iets meer moeite mee hebben. Deze mensen moeten dan proberen bewust tot rust te komen door meditatie oefeningen te doen of misschien even een stukje te gaan wandelen.

Rust in het hoofd, alle stress afsluiten tot morgen en dan kun je snel in slaap vallen.

https://www.sumato.nl/bedden/