Mooij Wonen
Image default
Vloeren

Welk profiel kiezen voor kunststof kozijnen?

Ben je toe aan nieuwe kozijnen? De keuze voor kunststof kozijnen is vrij eenvoudig gemaakt. Want met kunststof kozijnen heb je een duurzame en energiezuinige oplossing. Minder onderhoud, want je hoeft de kozijnen niet te schilderen. En kunststof kozijnen werken niet zoals hout. Dus je hebt geen last van kieren die tocht kunnen veroorzaken. Zo blijft je energierekening ook lager en dat is een dubbel voordeel.

Verschillende soorten kunststof kozijnen

Als je eenmaal de keuze hebt gemaakt, dan is de volgende vraag natuurlijk welke kunststof kozijnen het meest geschikt zijn voor jouw woning. Want er zijn verschillende varianten. Ten eerste kun je al kiezen tussen een houtlook of een gekleurde kunststof. Het voordeel van een houtlook is dat het niet te onderscheiden is van echt hout. Heb je een huis dat een traditionele uitstraling heeft en wil je dat graag behouden, dan is dat een mooie oplossing. Met de verschillende kunststof kleuren kun je aan de andere kant ook precies de stijl van je huis aanhouden en het een uniforme aanblik geven.

3 verschillende soorten profielen

Om het juiste profiel te kiezen moet je wat technische informatie bekijken. Een kunststof kozijn heeft drie verschillende profielen:

  • Vlak. Dit type is populair voor toepassing in garages of stacaravans. Het geeft het raam een strak uiterlijk en zorgt ook voor goede isolatie van het glas;
  • Half verdiept. Het glas ligt ongeveer 3 centimeter in het profiel en daardoor heeft het ook een iets betere isolatie dan de eerste variant;
  • Verdiept. Deze variant lijkt het meest op een houten raamkozijn en wordt dus ook gebruikt met een houtnerf profiel voor een authentieke uitstraling.

Welk profiel voor het kozijn je kiest is natuurlijk afhankelijk van je budget en je persoonlijke voorkeur. Maar behalve het profiel valt er nog veel meer te kiezen. Want je hebt natuurlijk ook verschillende soorten kunststof kozijnen.

Kunststof kozijnen in alle soorten en maten

Kunststof kozijnen kun je vaak op maat laten maken. Dat is ideaal, want zo weet je zeker dat je het kozijn hebt dat perfect past en ook precies het model heeft dat je mooi vindt. Er zijn heel veel mogelijkheden. Denk aan een vast kozijn, waarbij het raam niet open kan. Je kunt dit vaste kozijn met een tussenprofiel laten maken, of gewoon als één open kozijn. Of je kiest voor een kantelraam, dit kan een rechtstaand zijn of liggend kozijn zijn. Daarnaast is er ook nog de optie voor een kiep- en kantelkozijn. Eigenlijk kun je zeggen dat bij een kunststof kozijn de mogelijkheden eindeloos zijn en je het ontwerp dus kunt laten aansluiten op je wensen.

Nog meer woongemak

Als je kunststof kozijnen hebt geïnstalleerd geniet je extra van je woning. De kozijnen zijn eenvoudig schoon te maken dus je hoeft niet na te denken over een jaarlijkse schilderbeurt. Daarnaast worden veel kunststof kozijnen geleverd met een ventilatierooster. Dit is een prettig idee, de luchtcirculatie in je woning is optimaal, zonder dat er warmte verloren gaat. De kachel hoeft dus niet extra hoog te staan om het toch lekker warm in huis te krijgen, of te houden. Laat je inspireren en geef ook jouw woning een upgrade met kunststof kozijnen.