Mooij Wonen
Image default
Doe-het-zelf

Handige tips voor schone ramen

Gewassen ramen, dat zie je direct. Ze geven een opgeruimd en fris gevoel. Het is wel een tijdrovend werkje wanneer je het goed gaat doen en wil je het liever aan iemand anders overlaten, dan zijn de ramen bij de glazenwasser uit Almelo in goede handen. Het vakmanschap waarmee het glas behandeld word garandeert schone ruiten, zonder beschadigingen. De allernieuwste en beste methoden worden gebruikt voor een snel en goed onderhoud, want ramen wassen is een vak.

Regelmatig de ramen wassen is belangrijk. Niet alleen ziet het er verzorgd uit, ramen kunnen ook slijten door vastgekoekte aanslag als gevolg van bijvoorbeeld zouten en andere vervuilende stoffen in de lucht. De glazenwasser Almelo weet hoe deze vervuilingen het beste aangepakt kunnen worden, zonder beschadigingen.

Tips voor glanzende ramen

Ramen wassen doe je niet zomaar even, dat weet de glazenwasser Almelo als geen ander. Eerst moeten zand en ander vuil van de ramen verwijderd worden. Zand dat over de ramen gewreven wordt kan krassen geven die je niet meer weg krijgt. Om dat te voorkomen kun je glas het beste eerst met een zachte borstel of doek bewerken. Daarna kunnen de ramen zonder problemen gezeemd worden.

Om te ontvetten kan er een doorgesneden ui in het water uitgeknepen worden of je kunt een scheutje azijn toevoegen. Een andere tip is een klein scheutje afwasmiddel te gebruiken. Afwasmiddel ontvet, lost op en is zacht voor de verf op de kozijnen. Spiritus geeft al snel een blauwige waas en ammoniak ontvet ontzettend goed, maar is slecht voor de verf. Zorg ook voor ruim water in de emmer en verschoon het water tussendoor, zeker wanneer de ramen erg vuil zijn. De professionele glazenwasser uit Almelo weet precies welke producten het best voor welk type vuil en welk type kozijn gebruikt kunnen worden.

Een schone spons is alvast een goed begin, want met een vuile spons verspreid je het vuil eerder dan dat de ramen schoon worden. Een andere tip van de glazenwasser Almelo is het gebruik van een goede trekker, heel belangrijk om strepen te voorkomen en klein scheutje glansspoelmiddel in het water helpt ook mee. Krijg je toch die strepen niet weg, wrijf dan eens met een krant over het glas. Als doek is een oud T-shirt het fijnst om te gebruiken. Die neemt veel vocht op en pluist niet. Ook realiseert de glazenwasser Almelo zich hoe vervelend druppels op schone ramen zijn. Om dit te voorkomen kun je eerst de kozijnen droogmaken en daarna pas de ramen zemen. Doe dit van boven naar beneden, anders krijg je alsnog druppels op schone delen van het raam.

Vakkundig ontzorgd

De glazenwasser Almelo kent alle tips en trucs en heeft nog veel meer vakkennis op het gebied van ramen wassen. Zo zijn er voor ieder specifiek probleem oplossingen. Een tussenwoning kent soms andere uitdagingen dan een vrijstaand huis en ramen op een bovenverdieping vragen weer om een andere benadering dan ramen op de begane grond. De glazenwasser Almelo ontzorgt door een online planning en betaling. Zo ben je, ook buiten kantooruren, verzekerd van een goede service wanneer het jou uitkomt.