Mooij Wonen
Image default
Geldzaken

Mooie nieuwe duurzame auto voor de deur

Het zijn uitdagende tijden voor Mercedes-Benz. De auto’s die het zal bouwen, zullen steeds vaker elektrisch zijn en het bedrijf legt zich toe op baanbrekende nieuwe mobiliteitsdiensten. Om innovatief en vooraanstaand als altijd te blijven, verandert het z’n bedrijfscultuur. 

Mercedes-Benz verandert als nooit te voren. Het ruilt de rol van traditionele autoproducent in voor een bredere rol waarin naast auto’s ook mobiliteitsdiensten worden aangeboden. Het codewoord in die transformatie is CASE, wat staat voor: ‘Connected’, ‘Autonomous’, ‘Shared Services’ en ‘Electric vehicles’. Mercedes-Benz wil staan voor autonoom rijdende elektrische voertuigen, die intelligent en verbonden zijn. In combinatie met mobiliteitsdiensten geven ze zo de toekomst van mobiliteit vorm.

Mercedes-Benz zal steeds meer elektrische voertuigen Introduceren in alle segmenten; van compact tot SUV. Er is een aparte merknaam aan gegeven: EQ; kort voor Elektrische Intelligentie. Het eerste EQ-model – de EQC- werd afgelopen september wereldkundig. Het begin van een elektrische evolutie, die compleet samengaat met de andere pilaren binnen de CASE-strategie.

Dankzij intelligente connectiviteit weet men als bestuurder van te voren precies waar hij z’n auto kan opladen en hoe lang dat duurt. En dankzij de financiële dienstverlening van Mercedes-Benz kan die betaling geheel elektronisch. Op het moment dat dezelfde elektrische auto zelfstandig rijdt, stapt de inzittende voor de deur van z’n bestemming uit, terwijl zijn auto op zoek gaat naar een parkeerplek. Of het vervoert anderen.

Eenmaal terug in z’n autonoom rijdende elektrische auto, kan de inzittende ontspannen, nog even de laatste mails versturen of een reservering maken voor z’n favoriete restaurant. Het is de kern van een nieuw ecosysteem: de auto als kloppend hart in een toekomstige en individuele mobiliteit waarin iedereen verbonden is.

Populaire modellen

De modellen van Mercedes Benz zijn ieder in een Mercedes-Benz klasse ingedeeld. Beginnende bij de A-klasse wat de kleinste varianten zijn loopt de modellenlijn op tot de meest luxe klasses. Mercedes Benz doet het goed in veel klassen maar zeker de A-klasse en CLA springen er qua aantallen uit bij Mercedes Private Lease.

EQA

Het modellengamma van Mercedes was al zo uitgebreid en nu komt het merk ook nog eens met een heleboel elektrische auto’s. De enige houvast die Mercedes-Benz ons bij haar elektrische modellen biedt, zijn de eerste twee letters: EQ. Daarna is het aan de laatste letter om te bepalen over welk model het gaat, in dit geval de EQA. De EQA is het kleinste elektrische model van Mercedes-Benz.

De Mercedes-Benz EQA is de betaalbare elektrische SUV van het Duitse automerk. Een soort elektrische variant van de bestaande GLA, maar wel met een geheel eigen gezicht. Met een actieradius van 426 kilometer is de EQA zeer geschikt voor alledaags gebruik.

Mercedes EQA Private Lease is de voordeligste manier om in een nieuwe Hyundai te rijden.

A-Klasse

De A klasse van Mercedes is een compacte vierdeurs auto, die sinds 1997 wordt geproduceerd. De A klasse is een compacte gezinsauto die concurreert met de vergelijkbare BMW 1 Series en Audi A3. Door een geslaagde restyling spreekt Mercedes Benz met de A Klasse een jongere doelgroep aan.

Mercedes A Klasse Private Lease is een voordelige manier om in een splinternieuwe Mercedes te rijden.

GLB

De Mercedes GLB is de op één na kleinste SUV die je bij het Duitse automerk kunt kopen. Maar die titel betekent in de praktijk bijster weinig. De GLB is namelijk een grote auto met een aanzienlijke hoeveelheid bagageruimte.

Vanzelfsprekend wordt Mercedes GLB Private Lease door meerdere grote en kleine private lease aanbieders.

De GLB is het bewijs dat Mercedes-Benz de verkoopcijfers nauw in de gaten houdt. Eén op de drie auto’s die het merk jaarlijks verkoopt (dat zijn er zo’n 2 miljoen), is namelijk een SUV. Lange tijd had Mercedes alleen kleine en grote SUV’s, maar sinds 2019 is de GLB er als de gulden middenweg. Het is een ideale auto voor gezinnen die een grotere Mercedes willen rijden, maar zich niet scheel willen betalen.

KONA

Mercedes krijgt in het elektrische SUV Crossover segment te maken met concurentie van de Hyundai Kona.

De Hyundai Kona is een moderne 5-deurs compacte SUV. Een praktische auto met een stoer uiterlijk die leverbaar is als hybride, elektrisch of met een benzinemotor. Het model combineert de stoere uitstraling van een SUV met de rijkwaliteiten en ruimte van een sportieve sedan. Het interieur is comfortabel en er zijn hoogwaardige materialen gebruikt.

De elektrische versie van de Kona is sinds 2018 verkrijgbaar. Hij combineert een indrukwekkend rijbereik met een populair SUV-design. De KONA Electric met het 64 kWh-batterijpakket heeft een actieradius tot 484 kilometer. Hyundai Kona Private Lease is een van de voordeligste manieren om in een nieuwe Kona te rijden.

Een elektrische auto leasen als particulier is bij veel automerken mogelijk. Je betaalt maandelijks vaak meer voor een private lease elektrische auto dan voor een brandstofauto, omdat de productiekosten hiervan hoger zijn. Daarentegen verbruik je geen brandstof, maar betaal je voor stroom. Dit is voordeliger en daarbij ook milieuvriendelijker dan brandstof. Een elektrische auto leasen is in plaats van kopen, is interessant vanwege de onzekere restwaarde van elektrische auto’s als je er een bezit.

Private Lease

Mercedes modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Mercedes Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.