Mooij Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Dakkapellen als alternatief voor een verbouwing

Bent u op zoek naar een eenvoudige manier om meer ruimte in huis te creëren? Laat dan eenvoudig en snel dakkapellen aan uw woning toevoegen. Op deze manier tovert u een vrijwel ongebruikte zolder eenvoudig om tot een extra slaapkamer of uw eigen thuiskantoor. Op bestaande slaapkamers met een schuin dak is een nieuw dakraam ook een goed idee. Dit zorgt direct voor meer licht, lucht en uiteraard ruimte in de kamer. Vanzelfsprekend mag u vrijwel altijd zelf bepalen hoe groot de nieuwe dakkapel wordt. Uiteraard dient u hierbij wel rekening te houden met de lokale regelgeving binnen uw gemeente.

 

Dakkapel op maat

Zijn de bestaande slaapkamers net iets te krap voor uw kinderen of is uw eigen slaapkamer nu nog vrij donker? Onderzoek dan de mogelijkheden van een dakkapel plaatsen. U kunt kiezen voor een enkelvoudige dakkapel, maar ook een dakraam over de hele breedte van de gevel is mogelijk. Uiteraard denkt uw specialist in dakramen volledig met u mee. Hij kan speciaal voor u een prachtig plan op maat opstellen. Overigens is een dakkapel ook heel prettig in uw bestaande of nieuw te ontwikkelen werkkamer in huis.

 

Waarde toevoegen aan uw woning

Het plaatsen van een dakkapel op één of meer zijden van uw huis is in de eerste plaats heel prettig voor uzelf als bewoner. Daarnaast voegen de ramen ook extra waarde toe aan uw woning. Overweegt u om uw huis op relatief korte termijn te verkopen? Dan is een extra dakraam een goed idee. Met een nieuw of groter raam zorgt u ervoor dat de woning meer mogelijkheden heeft. De bestaande ruimtes kunnen dankzij het nieuwe raam nog optimaler gebruikt worden.

 

Zelf een dakkapel plaatsen of een bedrijf inhuren?

In de meeste gevallen is het geen goed idee om een nieuwe dakkapel zelf te gaan plaatsen. Zeker als u geen twee rechterhanden heeft, is het verstandiger om hiervoor een gespecialiseerd bedrijf in de arm te nemen. Hier is ontzettend veel ervaring en expertise aanwezig met alle voorkomende soorten dakramen. Een vakman in dakkapellen kan uw nieuwe raam in vrijwel alle gevallen in slechts één dag plaatsen. Op deze manier heeft u nauwelijks overlast van de werkzaamheden en kunt u natuurlijk ook veel sneller gaan genieten van de gecreëerde extra ruimte.

 

Kosten nieuw dakraam plaatsen

Wilt u precies weten wat uw nieuwe dakkapel gaat kosten? Dan is het verstandig om een aantal offertes op te vragen bij gespecialiseerde bedrijven. Op deze manier kunt u niet alleen een goede vergelijking maken tussen de diverse opties en uitvoeringen, maar vooral ook de prijzen van de diverse aanbieders naast elkaar leggen. De kosten van een dakraam zijn natuurlijk erg belangrijk bij uw uiteindelijke keuze. Toch moet de prijs niet de enige factor zijn waar u op let. Denk bijvoorbeeld ook aan zaken als het formaat, de gebruikte materialen, de onderhoudsvriendelijkheid en het type beglazing.