Mooij Wonen
Image default
Inrichting

Waarom je nu planten moet bestellen!

Heb je te weinig of misschien zelfs geen planten in huis? Dat is erg jammer want planten hebben verschillende voordelen. In deze blog gaan we het daarover hebben. Tegenwoordig kun je namelijk heel gemakkelijk online planten bestellen en je kunt dan ook planten bezorgen als cadeau.  Dan kun je gelijk genieten van de voordelen van kamerplanten!

Zuivert de lucht

Veel kamerplanten absorberen giftige stoffen zoals formaldehyde, benzeen en trichloorethyleen, die worden aangetroffen in door de mens gemaakte materialen waarvan bekend is dat ze verontreinigende stoffen in de lucht in jouw huis “afstoten”. Bovendien leidde een onderzoek ertoe dat onderzoekers concludeerden dat kamerplanten stof binnenshuis tot 20% kunnen verminderen. In feite zijn kamerplanten efficiënte luchtreinigers.

Planten zijn goed voor je humeur

Een positief effect van deze verhoogde zuurstoftoevoer kan zijn dat we onze stemming, energie en mentale focus verbeteren. Mensen hebben een sterke band met de natuur en door de natuur in je directe omgeving te brengen, word je rustiger, meer tevreden en, zoals we hebben gezien, meer gefocust. Het is aangetoond dat buiten zijn en naar het bos gaan en wandelingen in de natuur de niveaus van stress en angst verbeteren, en leven met kamerplanten kan hetzelfde doen.

Alleen al het hebben van planten om je heen zal natuurlijk psychologische voordelen bieden, maar het verzorgen van je planten kan ook helpen stress en angst te verminderen. Dus de volgende keer dat je je planten water geeft, vertraag dan, haal een paar keer diep adem en concentreer je echt op wat je aan het doen bent. Bewonder de bladeren en bloemen van jouw planten; raak ze aan; misschien zelfs met ze praten! Het zal zowel jou als je planten helpen goed doen.

Planten bestellen en planten bezorgen

Door deze voordelen is het niet alleen een goed idee om planten te bestellen. Je kunt ook planten bezorgen aan je vrienden en familie, je wilt toch ook dat zij van deze voordelen kunnen genieten? Een ander voordeel aan het online bestellen van planten dat je goed kunt kijken naar de verzorging van de plant voordat je de plant aanschaft. Zo voorkom je dat je de plant te veel of te weinig water geeft. Als je geen groene vingers hebt kun je online genoeg opties vinden van planten die bijna geen verzorging nodig hebben.

https://www.potsandplants.nl/plant-cadeaus/