Mooij Wonen
Image default
Inrichting

Hoe start je met de inrichting van jouw nieuwe interieur?

Een nieuw interieur inrichten, het kan als je een nieuwe woning hebt betrokken of als je je oude interieur helemaal zat bent. Maar een nieuw interieur inrichten is lang altijd niet zo gemakkelijk. Je kunt namelijk wel een volledig nieuwe interieur willen, je zit ook nog met je huidige meubels en spullen. Ga je die allemaal weg doen? Je nieuwe interieur inrichten moet je daarom weloverwogen doen. Hoe kun je het beste starten met het inrichten van jouw nieuwe interieur?

Vraag je eerst af: ‘waarom?’

Echt een volledig nieuw interieur vanaf het begin inrichten zal vooral van toepassing zijn als je voor het eerst op jezelf gaat wonen. In de meeste gevallen wordt het interieur heringericht. Het is dan belangrijk om jezelf eerst af te vragen waarom je een nieuwe interieur wilt. Vind je de meubels niet mooi? Is het de kleur van de muren of wil je gewoon de stijl veranderen? Wanneer je de reden hebt gevonden waarom je van interieur wilt veranderen, kun je veel gerichter aan de slag gaan en zeker heel veel geld besparen. Soms kun je een interieur volledig veranderen met enkel het vervangen van wat meubels of het schilderen van een muur.

Kies de stijl van je interieur

Het kan natuurlijk dat je meerdere interieurstijlen mooi vindt. Maar dan kan het wel lastig kiezen worden uit diverse meubels en woonaccessoires. Daarbij loop je ook het risico dat wanneer je diverse stijlen hanteert, niets met elkaar overeenstemt. Kies daarom heel duidelijk voor een bepaalde interieurstijl. Hier maak je het jezelf alleen maar gemakkelijker mee, want het aanbod waaruit je kunt kiezen zal een stuk minder worden.

Kies de juiste verlichting

Verlichting doet ontzettend veel met het interieur. Zorg in ieder geval dat je voldoende daglicht in je huis krijgt. Hiermee zal een interieur er soms al heel anders uitzien. Kies voor alle plekken waar je licht nodig hebt de juiste verlichting. Ook op plekken die lastig te verlichten zijn. Denk bijvoorbeeld aan inbouwspots die door het ondiepe plafond hier eigenlijk niet inpassen. In dat geval kun je gaan voor ondiepe inbouwspots. Deze smalle spots zullen ook in ondiepe plafonds passen.

Bepaal het budget

Heb je veel te besteden, dan heb je veel mogelijkheden, maar dit maakt het ook lastiger om je nieuwe interieur in te richten. Stel daarom een budget op en houd je hier aan. Je zoektocht beperkt zich dan enkel tot meubels en accessoires die aan je budget voldoen en je koopt niet teveel. Dit kan er namelijk toe leiden dat je je interieur helemaal volpropt en dat is niet bevorderlijk voor de uitstraling.