Mooij Wonen
Image default
Onderhoud

Hoe vind je een stukadoor?

Of je nu een ervaren stukadoor Den Haag wilt of een in Rotterdam, hoe vind je nu precies een goede stukadoor? Wanneer je van plan bent om een professioneel in te huren om het werk te doen, wil je natuurlijk wel dat dit zo goed mogelijk wordt gedaan en ook nog eens door betrouwbare mensen met een goede prijs kwaliteit verhouding. Gelukkig is er internet en kan er veel gevonden worden, maar toch zijn er een paar punten waar je rekening mee moet houden wanneer je op zoek bent naar een goede stukadoor bij jou in de buurt.

Wanneer heb je een stucadoor nodig?

Een stukadoor is iemand die stucwerk doet. Stucwerk kan op veel verschillende plekken in je woning voorkomen. Denk hierbij aan de badkamer, toilet, muren en nog veel meer. Daarbij hebben ze meestal verschillende soorten stucwerk die ze kunnen uitvoeren. Zo is er pleisterwerk, spack spuiten, sierwerk, raapwerk en spachtelputz. Wanneer je nog niet weet wat je wilt, kan een stukadoor je hierin ook begeleiden en uitleggen of een voorbeeld laten zien, hoe dat er dan uit zal zien. Elk soort stucwerk heeft namelijk zo zijn voor- en nadelen, en is in de ene ruimte mooier dan in de andere ruimte.

Waar op letten bij het kiezen van een stucadoor?

Wanneer je het werk door een stucadoor laat doen, weet je dus dat het door een professioneel wordt gedaan. Maar om dit zeker te weten, kan je dus altijd vragen stellen. Kijk daarbij ook in je omgeving of je toevallig iemand kent die kan stucen of iemand hebt die kortgeleden ook iemand heeft ingehuurd. Zo kan je het werk wat ze hebben geleverd zien en ook een eerlijke feedback terug krijgen. Het is belangrijk om rekening te houden met ongeveer 9 tot 60 euro per vierkante meter. De ene soort stucwerk is goedkoper dan de ander.