Mooij Wonen
Image default
Onderhoud

Welke soorten schilderwerk zijn er?

Een mooi schildersbedrijf voert verschillende soorten schilderwerkzaamheden uit. Hierbij kun je denken aan binnen- en buitenschilderwerk, maar bijvoorbeeld ook opnieuw schilderen. Mocht er dus iets zijn in of om je woning dat toe is aan een nieuwe laag verf, dan kun je zeker een schildersbedrijf inschakelen. Bij binnenschilderwerk kun je denken aan het plafond, de trap, kozijnen, deuren en uiteraard muren. Bij buitenschilderwerk kun je denken aan dakgoten, schuttingen, de schuur en uiteraard ook de buitendeur. Buitenschilderwerk vergt meer onderhoud, omdat de weersomstandigheden daartoe leiden. Het is nodig om dit ongeveer om de 4 à 5 jaar opnieuw te schilderen.

Waarom schilderwerk uitbesteden?

Misschien denk je dat het goed is om zelf aan de slag te gaan met een kwast en wat verf, maar als je een goed en professioneel eindresultaat wil is het verstandiger om het uit te besteden. Hieraan zitten enkele voordelen, naast dat het eindresultaat optimaal is. Het scheelt namelijk veel tijd, die je misschien liever aan iets anders besteed. Ook is schilderwerk niet altijd veilig te doen zonder de juiste gereedschappen. Bijvoorbeeld als je op een hoge plek moet schilderen en hierbij gebruik moet maken van een ladder. Meestal is dat niet iets wat je iedere dag doet. Schilders hebben daar ervaring mee en kunnen dus veilig en optimaal aan de slag.

De schildertechnieken op een rijtje

Professionele schilders beschikken over verschillende vaardigheden en weten alles van de verschillende schildertechnieken die er zijn. Zo is er airless verfspuiten, sauzen, witten, het verven van beton en kozijnen en impregneren. Deze technieken heeft zeker niet iedere leek onder de knie. Mocht je twijfelen vanwege het prijskaartje, dan kun je altijd in overleg gaan met het schildersbedrijf. Samen kun je bespreken wat je wensen zijn en welke prijs hierbij hoort. Dan weet je waar je aan toe bent en kun je het plan nog aanpassen indien gewenst.