Mooij Wonen
Image default
Onderhoud

tochtstrip of kitten?

Elke huiseigenaar

heeft energie-efficiëntie in gedachten, aangezien dit bijdraagt ​​aan uw totale energiekosten. Zeker in deze tijd, dat energiekosten soms de overhand heeft in ons huishoudboekje.

Tochtstrippen kan de energie-efficiëntie helpen bevorderen door de tocht te laten verdwijnen en openingen af ​​​​te dichten waar de buitenelementen uw huis kunnen binnendringen. Er zijn veel soorten tochtstrippen beschikbaar voor ramen en deuren. Lees verder voor een meer gedetailleerd overzicht van wat weerstrippen is.

Nadenken over materialen

Net als ramen en deuren is tochtstrippen ook verkrijgbaar in verschillende materialen die elk hun voor- en nadelen hebben. Van vilt tot plastic en foam, elk materiaal heeft een ander doel, isolatiewaarde en levensduur.

  • Foamtape: Schuimtape is verkrijgbaar in verschillende diktes en is ideaal voor installatie op deurkozijnen of raamkozijnen. Wordt verkocht met een plakkerige achterkant, je hoeft alleen maar op lengte te knippen en de zelfklevende bedekking te verwijderen, waar nodig te hechten.
  • Vilt: hoewel het een erg goedkoop materiaal is, staat viltstrippen niet bekend om zijn lange levensduur en gaat het maar een seizoen of twee mee. Houd er ook rekening mee dat voor de installatie een nietpistool of een afwerkspijker nodig is om het product op de gewenste locatie te houden.
  • Kunststof strippen: Dit materiaal komt vrij vaak voor als je schuif- of hangramen hebt. Het is geformuleerd in een ‘V’-vorm die opengaat om eventuele openingen af ​​te dichten.

    Houd er rekening mee dat bij tochtstrippen de mogelijkheid bestaat om het met afwerkspijkers wordt vastgezet.

Tochtstrippen bij deuren

Breid de verdediging van uw huis uit naar de buitenelementen door extra tochtbeschermingen aan uw deuren toe te voegen. Terwijl het strippen van schuim of rubber langs de zijkanten kan helpen om tocht te voorkomen, helpt het installeren van een V-strip aan de bovenrand van uw deur om openingen tussen de deur en het kozijn te voorkomen, vooral als uw deur niet haaks is.

Wat kun je nog meer doen?
Het toevoegen van een deurveeg is een andere alternatieve optie om ongewenste elementen buiten te sluiten. Een deurveger is gemaakt van plastic of aluminium en is voorzien van een vinyl- of sponsachtige strip die fungeert als vulmiddel om de ruimte tussen de deur en de onderkant van het frame (drempel) af te dichten.

Tochtstrippen bij ramen

Vanwege de verscheidenheid aan raamtypes, vormen en functionaliteiten kunnen de principes van tochtstrippen variëren. Het is altijd het beste om uw raamprofessional te raadplegen voordat u doe-het-zelf-tochtstripprojecten aanpakt, aangezien u niet het risico wilt lopen het frame, het glas of de functionele elementen van de ramen van uw huis te beschadigen.

Schakel dan Kitbedrijf Amsterdam in of Kitbedrijf AreYouKittingMe

https://kitbedrijf-amsterdam.nl