Mooij Wonen
Image default
Meubels

Verschillende soorten hout voor tafels

Eettafels zijn er in verschillende soorten, stijlen en maten. De meeste tafels zijn gemaakt van hout. Het kan moeilijk zijn om te beslissen welk type tafel het beste bij je past. Het soort tafel moet je levensstijl weerspiegelen en de mogelijkheid hebben om gasten te ontvangen. Hout is een ideaal materiaal dat veel wordt gebruikt bij de productie van meubels. Bij duurzaam beheer kan hout worden gebruikt zonder het milieu verder in gevaar te brengen. In dit artikel lees je meer over verschillende houtsoorten en hun kwaliteiten om meubels of tafels op maat van te maken. Hier zijn enkele details over een selectie van houtsoorten, hun kenmerken en hun toepassingen.

Elm

Elm is een ander extreem sterk en duurzaam hout dat geweldig is voor eettafels. De in elkaar grijpende graan draagt ​​bij aan de taaiheid en maakt het beter bestand tegen splijten. Het is zeer duurzaam en biedt een grote schokbestendigheid. Het wordt geleverd met uitstekende kleuren en patronen, wat betekent dat het zich perfect leent voor decoratieve meubelstukken. Je kunt ook eettafels van teruggewonnen hout krijgen in elm. Soms kan elmhout stinken. Het heeft de neiging om de geuren te absorberen van wat eromheen groeit. Deze geur kan worden veroorzaakt door een ziekte in het hout.

Walnoot

Walnoot is een van de hardste houtsoorten, maar niet zo hard als eiken. Het heeft prachtige patronen en kan verschillende houttinten bevatten. Walnotenhout zal na verloop van tijd iets lichter worden. Dit verouderingsproces is niet zo ingrijpend als bij sommige andere houtsoorten. Walnoot kan worden gepolijst met een olie afwerking die de korrel verzadigt. De olie afwerking voegt ook een lichte honingtint toe die meer in detail naar voren komt naarmate het stuk ouder wordt en er meer olie wordt aangebracht. Deze methode is vooral populair bij de productie van meubels met een stedelijke uitstraling. Een industriële eettafel met een recht gesneden ontwerp is de populairste keuze voor notenhout.

Nijhuis Meubels eikenhouten tafel

Eiken is het klassieke hout voor de productie van eettafels. Eikenhout heeft een dichtheid van 0,75 gram per kubieke centimeter, wat meer is dan dennenhout dat 0,43 gram per kubieke centimeter bevat. Eiken wordt het meest duurzame hout vanwege zijn dichtheid. Eiken meubelen van Nijhuis Meubels zijn slijtvast en bestand tegen veelvuldig en langdurig gebruik. Eik staat ook bekend om zijn patroon. Nijhuis Meubels gebruikt de prachtige houtnerf van eikenhout voor de productie van houten meubels. Bezoek een van de 6 showrooms of bekijk de website voor meer informatie. Heb je vragen? Stel deze dan aan een van de vakkundige medewerkers. Je zult zeker een meubelstuk vinden dat bij je past!