Mooij Wonen
Image default
Huiseigenaren

Oorzaken van rioolwater overlast in woningen in Tilburg

Rioolwateroverlast kan iedere huiseigenaar overkomen. Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de kans op een rioolback-up te minimaliseren, en zelfs een aantal dingen die u kunt doen om ze te verhelpen als ze zich toch voordoen. Hier zijn voorkomende oorzaken van rioolproblemen, samen met enkele tips om ze te verhelpen. Als u twijfelt kan u altijd een specialist inzetten die uw ontstopping in Tilburg onder handen neemt.

Waarom heeft mijn riool een verstopping?

Als u last heeft van een rioolverstopping, is er waarschijnlijk een probleem met uw rioolleiding. Een verstopte of slecht functionerende rioolleiding kan overstromingen in uw huis veroorzaken, en vereist mogelijk professionele hulp om dit op te lossen. Hier zijn enkele tips om te bepalen of uw riool verstopt is:

  • Draai al het water dat naar uw huis loopt van de hoofdafsluiters in uw straat en afvoersysteem; dit zal u toelaten om het probleemgebied te isoleren
  • Als u een beerput heeft, verwijder dan alle vaste deeltjes (puin) en verbrand materiaal uit de beerput; leeg de beerput in een regenafvoer
  • Controleer op verstoppingen in de rioolbuis zelf door een camera in de buis te steken; bel een professionele loodgieter als er verstoppingen worden gevonden
  • Als geen van deze stappen het probleem verhelpt, is het waarschijnlijk dat uw rioolleiding kapot is en vervangen moet worden.

Gebarsten rioolbuizen

Als uw huis of bedrijf een gescheurde rioolbuis heeft, is het noodzakelijk om de schade zo snel mogelijk te repareren. Een gescheurde rioolbuis kan rioolwater en andere verontreinigingen in uw huis of bedrijf laten sijpelen, wat ernstige gezondheidsproblemen kan veroorzaken. Hier volgen enkele tips over hoe u een gescheurde rioolbuis kunt repareren:

  1. Neem contact op met uw gemeente of waterschap voor informatie over hoe u een vergunning kunt krijgen om de pijp te repareren. U moet de scheur, de geschatte reparatiekosten en een bewijs dat u toestemming heeft van de gemeente of het waterschap om de reparatie uit te voeren, kunnen overleggen.
  2. Als u niet over een vergunning beschikt, kunt u proberen de scheur zelf te repareren. Gebruik een ontstopper om eventuele verstoppingen in de leiding op te ruimen en gebruik vervolgens een slang of vijzel om eventuele verstoppingen op te ruimen. Wees voorzichtig wanneer u met deze gereedschappen werkt, want ze kunnen gevaarlijk zijn als ze verkeerd worden gebruikt.
  3. Als reparatie van de leiding te riskant of te duur is, kunt u overwegen de leiding te vervangen. Gebarsten buizen worden meestal vervangen door Pvc-buizen, die veel duurzamer zijn dan traditionele rioleringen.
https://www.rioolgroep.com/