Mooij Wonen
Image default
Slaapkamer

Kooptips voor het beste matras

Kooptips voor het beste matras

Heb je een ander matras nodig? Dan is het goed om je hier van te voren goed in te verdiepen. Je wilt vast en zeker dat het matras lang meegaat en natuurlijk wil je goed slapen. Een goed matras is dan ontzettend belangrijk. Wat zijn de beste kooptips voor als je een matras gaat kopen?

Wat is je budget

Matrassen zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende prijsklassen. Voordat je jezelf helemaal lekker maakt over een bepaald soort matras, is het handig om te bekijken hoeveel je wilt uitgeven aan dit product. Stel je budget vast en kijk daarna welke matrassen er mogelijk zijn. Speelt geld totaal geen rol, dan kun je deze tip natuurlijk overslaan. Wat is je favoriete slaaphouding

Hoe lig jij het liefst in bed? Op je rug, op je zij of op je buik? Het soort matras moet hier bij aansluiten. Lig je veel op je buik, dan heb je een ander matras nodig dan wanneer je altijd op je rug slaapt. Kies de juiste maat Dit lijkt misschien een open deur, maar het is zeker van groot belang dat het matras exact op je bed past. Ben je samen met een partner, bekijk dan of je een groot matras wilt of dat jullie gaan voor twee losse matrassen.

Mag je proefslapen?

Het is altijd handig om een matras eerst even uit te proberen. In veel winkels kun je ook wel proefliggen, maar uiteraard lig je daar anders dan thuis. En na een kwartiertje weet je nog niet hoe je lichaam reageert op het matras. Het beste matras vind je pas als je het eerst goed hebt uitgeprobeerd. Koop dus een matras dat je een aantal weken gratis mag testen. Dan weet je of je blij wordt van dit matras op je bed. Is het niet naar wens, dan is het prettig wanneer je het gratis mag omruilen voor een ander matras.

Koudschuim of traagschuim matras

Wat is nu eigenlijk beter? Een traagschuim of een koudschuim matras? En wat is eigenlijk het belangrijkste verschil? We helpen je graag een stukje verder. Koudschuim en traagschuim zijn echt verschillende materialen. Ga je op deze matrassen liggen, dan voel je ook duidelijk een verschil. Koudschuim voelt harder aan dan traagschuim. Koudschuim ventileert beter dan traagschuim. Heb je het snel warm in bed, dan is koudschuim veel beter. Heb je het juist vaak koud in bed, dan zou je wel een traagschuim matras kunnen nemen. Dit matras ligt ook lekker zacht.

Welke matrasmaten zijn er?

De meeste matrassen voor volwassenen zijn 200 cm lang. Ook 210 cm is verkrijgbaar. Heel soms nemen mensen een matras van 220 cm. Voor de meeste mensen is die lengte echter niet nodig. Je bed moet in dat geval natuurlijk ook meteen een stuk langer zijn. En denk eens aan de hoes die je over het matras doet. Die is dan ook iets lastiger verkrijgbaar. Maar ben je erg lang, dan kan het natuurlijk zeker wel. Meest gekozen maat is een 160 x 200 matras.

Matras voor rugklachten

Op zich zijn er verschillende matrassen die je kunt nemen bij rugklachten. Als er maar wordt voldaan aan de volgende voorwaarden: Het matras verlicht de drukpunten Het matras past zich goed aan je lichaam aan Het matras heeft de juiste hardheid Het matras is geschikt voor jouw favoriete slaaphouding

Traagschuim en koudschuim kan op zich allebei. Heb je echt heel veel last van je rug, dan zou een orthopedisch matras een goede keus kunnen zijn.