Mooij Wonen
Image default
Decoratie en accessoires

Zo vind je de beste muurtekeningen!

Muurtekeningen zijn een prachtige vorm van decoratie in je woning, zolang je de juiste keuze maakt. Er zijn verschillende zaken waar je rekening mee moet houden als je een mooie muur tekening zoekt, en daar kan je in het onderstaande overzicht meer over lezen!

3 handige tips om de baste muurtekening te vinden

Een muur tekening is precies wat je nodig hebt als je je slaapkamer, woonkamer of een andere ruimte prachtig wilt inrichten. Natuurlijk is de zoektocht naar een mooie muur tekening niet altijd gemakkelijk. Waarop moet je nu zoal letten? Hieronder enkele handige tips: 
 

1. Een kleine of grote muurtekening?
Eerst en vooral is het een goed idee om voor jezelf uit te maken of je een kleine, onopvallende tekening op de muur wilt, of toch liever gaat voor een échte blikvanger. Kleinere muur tekeningen zijn natuurlijk gemakkelijker in het interieur te verwerken, waardoor je er bijvoorbeeld zelfs een in het toilet kunt laten plaatsen. Als je kiest voor een grote muurtekening, zorg er dan zeker voor dat je voldoende ruimte hebt én dat de afmetingen van de tekening de algemene look en feel van de ruimte niet negatief zullen beïnvloeden. Zo kan je een grote tekening plaatsen op een kale muur in de woonkamer of slaapkamer, zolang er balans is met de andere vormen van decoratie!

 

2. Welke atmosfeer wil je creëren?
Daarbij is het bij de zoektocht naar een goede muurtekening natuurlijk ook belangrijk dat je rekening houdt met de atmosfeer die je wilt creëren. Bepaalde afbeeldingen, zoals bijvoorbeeld kleurschakeringen die subtiel in elkaar overgaan, zorgen voor een eerder minimalistische look. Kies je voor opvallende afbeeldingen, bijvoorbeeld een tekening van een dier, een portret of geometrische vormen die wat abstract overkomen, dan verkrijg je weer een ietwat experimentele uitstraling!

 

3. Zelf maken of niet?
Ten slotte is het ook een goed idee om te bepalen of je de tekening zelf wilt maken, of het liever aan een professional over laat. Steek je zelf de handen uit de mouwen, dan moet je natuurlijk investeren in degelijk schilder- of tekenmateriaal. Enkel op die manier zal je effectief een mooi resultaat bereiken én weet je zeker dat je tekening lang meegaat. De aanpak van een professional is dan weer iets gemakkelijker, omdat je er minder tijd aan moet spenderen. Daarbij beschikt een specialist over alle nodige kennis en ervaring om precies te weten welke technieken toegepast moeten worden om een bepaald effect te bereiken. Het nadeel is dan natuurlijk dat je er meer voor betaalt!

  

Kies voor een prachtige muurtekening om je interieur af te werken

Welke tekening je ook kiest op de muur, hij zal hoe dan ook bijdragen aan de uitstraling en atmosfeer van je interieur. Gebruik bovenstaande tips om de juiste beslissing te maken voor jouw situatie!