Mooij Wonen
Image default
Decoratie en accessoires

Schouw in huis? Tips voor een leuke aankleding

Een schouw in huis geeft een lekker knus effect. Met de feestdagen is het een centraal punt in huis en wordt de schouw vaak gedecoreerd. Bijvoorbeeld met de traditionele sokken met Kerstmis. Een schouw ook de rest van het jaar leuk aankleden hoeft overigens helemaal niet duur te zijn. Een leuke aankleding maakt van je schouw een echte eyecatcher in je huis!

Decoratie in de schouw zelf

In de meest huizen is een schouw vooral decoratief. De vuurplaats is meestal verwijdert of zelfs (deels) opgevuld om beter te passen bij de rest van het interieur. Vaak heb je nog wel een koof met een blanco ruimte en die kun je op verschillende manieren gebruiken. Als boekenkast bijvoorbeeld. Of met een antieke kist met het speelgoed van de kinderen. Ook accentueren is prachtig. Heb je bijvoorbeeld verschillende kleurcombinaties in huis, dan is het leuk om deze accenten terug te laten komen in de schouw.

Sfeervolle verlichting

Wanneer je een werkende haard hebt is het natuurlijk leuk om deze van tijd tot tijd aan te steken. Er is iets aan een lekker knapperend vuurtje dat een onweerstaanbare aantrekkingskracht heeft op mensen. Maar ook als je haard niet meer functioneel gebruikt wordt, kun je een gezellige sfeer creëren met de juiste verlichting. Leuke (geur)kaarsen bijvoorbeeld, of een sierhaard doen wonderen voor de ambiance in huis!

Eenvoudig & goedkoop: leuke woonaccessoires

Een schouw is vaak de perfecte plek voor leuke woonaccessoires. Denk aan fotolijstjes met foto’s van de mensen waar je het meest van houdt. Een mooie, opvallende bloemenvaas. Of stel met trots de sportprijzen tentoon die je in je leven hebt verzameld. Door achter de decoratie een spiegel op te hangen creëer je een prachtig effect en wordt het oog van iedereen die binnenkomt direct naar de schouw toe getrokken.