Mooij Wonen
Image default
Aanbiedingen

Welke soorten keukens zijn er?

Ben je toe aan een nieuwe keuken en wordt het tijd dat je gaat verbouwen maar weet niet welke soorten keukens er allemaal bestaan? Hieronder gaan we het hebben over welke keukens er zijn.

Er zijn verschillende soorten keukens die kunnen worden gevonden in woningen en commerciële instellingen, elk met hun eigen specifieke kenmerken en functies. Enkele veel voorkomende soorten keukens zijn:

–          Kombuis keuken: Dit is een lange, smalle keuken die vaak wordt gevonden in appartementen of kleine huizen. Het heeft meestal twee rijen kasten en apparaten, met een gang in het midden.

–          L-vormige keuken: Dit is een keuken die twee muren van kasten en apparaten heeft, die een L-vorm vormen. Dit is een populaire indeling voor middelgrote tot grote keukens.

–          U-vormige keuken: Dit is een keuken met drie wanden van kasten en apparatuur, die een U-vorm vormen. Deze indeling komt vaak voor in grotere keukens en zorgt voor veel opberg- en werkruimte.

–          Eiland keuken: Dit is een keuken met een vrijstaand eiland in het midden, dat kan worden gebruikt voor voedselbereiding, opslag en zitplaatsen. Dit type keuken is vaak te vinden in grotere, open-concept huizen.

–          Schiereiland keuken: Dit is een keuken met een schiereiland, of een aanrecht, dat de keuken scheidt van de rest van de kamer. Deze indeling is vergelijkbaar met een eiland keuken, maar het schiereiland is bevestigd aan een muur in plaats van vrijstaand.

–          Buiten keuken: Dit is een keuken die zich buiten bevindt en voorzien is van apparatuur en functies om te koken en te entertainen. Buitenkeukens zijn vaak te vinden in warme klimaten of in huizen met grote achtertuinen.

En dan komt de volgende vraag, hoe wil je dat jou keuken uit gaat zien? Hou je van een strakke witte design keuken of ga je voor een gezellige landelijke keuken wat warmte uitstraalt? Landelijke keukens hebben meestal een ouderwetse en authentieke uitstraling.

https://www.keukenstudioterlaak.nl/keukeninspiratie/landelijke-keukens