Mooij Wonen
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van een draaikiepraam

Draaikiepramen zijn een populaire keuze voor zowel woningen als commerciële gebouwen vanwege hun veelzijdigheid en efficiëntie. Het woord ‘draai-kieop’ wordt ook gebruikt. Dit staat voor de beide functies van het raam: dat kan geopend worden als voor ventilatie, maar kan dus ook worden gekiept. Ze bieden tal van voordelen die bijdragen aan het comfort, de veiligheid en de esthetiek van een gebouw. In dit artikel zullen we de vele voordelen van draaikiepramen bespreken en waarom ze een uitstekende keuze zijn voor moderne bouw- en renovatieprojecten.

Voordelen op een rijtje

Hoe lang er al draaikiepramen zijn is niet helemaal helder. In de oudheid waren er al rudimentaire houten frames tot meer geavanceerde mechanismen. Bij het bedrijf Siegenia gingen ze bijvoorbeeld in 1954 het eerste rechts/links toe te passen draai-kiepbeslag in de markt aanbieden. Daarna hadden ze in 1955 het eerste verdektliggende draai-kiepbeslag. Doordat het mechanisme een volledige opname in het raamkozijn kreeg, voldoet daarmee aan eigentijdse architectonische eisen.

Een van de belangrijkste voordelen van draaikiepramen is hun uitstekende energie-efficiëntie. Dankzij het innovatieve ontwerp sluiten draaikiepramen strak af, waardoor warmteverlies in de winter en warmte-infiltratie in de zomer worden geminimaliseerd. Dit resulteert in lagere energierekeningen en een verminderde ecologische voetafdruk.

Veiligheid, ventilatie en onderhoud

Draaikiepramen bieden een hoog niveau van veiligheid en beveiliging voor uw huis of bedrijf. Ze zijn voorzien van meerdere vergrendelingspunten en stevige materialen die inbraak voorkomen. Bovendien kunnen ze in een kantelstand worden vergrendeld, waardoor frisse lucht kan circuleren terwijl de veiligheid gehandhaafd blijft.

Een ander voordeel van draaikiepramen is hun veelzijdigheid als het gaat om ventilatie. Door het raam in de kantelstand te plaatsen, kunt u een kleine opening creëren om frisse lucht binnen te laten zonder dat u zich zorgen hoeft te maken over veiligheid of beveiliging. Voor maximale ventilatie kunnen draaikiepramen ook volledig worden geopend als traditionele naar binnen draaiende ramen.

Draaikiepramen zijn relatief eenvoudig te onderhouden, wat ze ideaal maakt voor diverse gebruikers. Dankzij het kantelbare ontwerp kunnen ze gemakkelijk worden gereinigd van binnenuit, waardoor het risico op letsel door het wassen van ramen op grote hoogte wordt verminderd. Regelmatig onderhoud, zoals het smeren van scharnieren en het controleren van afdichtingen, helpt ook de levensduur van het raam te verlengen.

Ten slotte bieden draaikiepramen een slimme oplossing voor ruimtebesparing, vooral in kleinere ruimtes of bij beperkte buitenruimte. Omdat ze zowel naar binnen kunnen draaien als kantelen, hebben ze geen extra ruimte buiten nodig om te openen, waardoor ze ideaal zijn voor balkons, terrassen of ramen met beperkte ruimte.

Shutters draaikiepramen

Tegenwoordig zijn draaikiepramen zo ingeburgerd dat er ook gewoon shutters voor draaikiepramen zijn. Shutters draaikiepramen kunnen ook op maat gemaakt worden.

Kortom? Draaikiepramen zijn een waardevolle toevoeging aan elk huis of bedrijf, dankzij hun veelzijdigheid, energie-efficiëntie en veiligheidsvoordelen. Daarbij is het gemeengoed geworden en kunt u bijvoorbeeld makkelijk shutters voro draaikiepramen vinden. Of u nu op zoek bent naar een nieuwe raamoplossing voor uw woning of kantoor, draaikiepramen bieden een combinatie van functionaliteit en stijl die moeilijk te evenaren is.