Mooij Wonen
Image default
Verbouwen

Waarom het goed is om je vloer te isoleren

Vloerisolatie is een geweldige uitkomst voor een ieder die snel last heeft van koude voeten. Maar dat is niet het enige voordeel wat aan vloerisolatie vastkleeft. Er zijn veel redenen om te kiezen voor goede vloerisolatie. Allereerst voelt het erg prettig aan je voeten. De vloer koelt minder snel af en je bespaart er ook stookkosten mee. Ook is het uiteindelijk goed voor het milieu, want het is goed voor CO2 besparing. Ook verhoog je de waarde van je woning ermee. Let er wel op dat als je graag vloerisolatie wil, je kruipruimte goed bereikbaar moet zijn en minimaal 50 cm hoog moet zijn. Anders kan het materiaal om de vloer te isoleren niet goed worden aangebracht.

Isolatie passend bij jouw vloer

Het is belangrijk dat de isolatie past bij de vloer die jij hebt. Daarop kan namelijk de soort vloerisolatie worden aangepast. De kruipruimte speelt hier ook een belangrijke rol bij. Er moet gelet worden op de hoogte en hoe warm of vochtig het is in de kruipruimte. Dit bepaalt tevens ook voor een groot deel de uiteindelijke prijs. Als de kruipruimte makkelijk te bereiken is, zal het totaalbedrag lager uitvallen dan wanneer dit niet het geval is. Daarnaast heb je verschillende soorten isolatie om uit te kiezen. Denk aan ecose dekens, reflectiefolie of isolatieschuim. Indien je er zelf niet uitkomt, kun je natuurlijk altijd om advies vragen.

Een goede voorbereiding

Als je de keuze hebt gemaakt om je vloer te laten isoleren, zijn er een aantal dingen die je kunt doen om ervoor te zorgen dat je hier goed op voorbereid bent. Allereerst moet je er zeker van zijn dat je kruipruimte veilig te bereiken is en dat de kruipruimte ook asbestvrij is. Ook moet de kruipruimte schoon en droog zijn. Omdat kruipruimtes ook uit meerdere delen bestaan, is het belangrijk dat ieder deel goed bereikbaar is. Zorg dus voor een goede voorbereiding!