Mooij Wonen
Image default
Woning kopen

Uw huis verkopen en met zekerheid naar die nieuwe mooiere en grotere woning gaan?

We zitten inmiddels in onzekere tijden. Zo dalen huizenprijzen fors en ook de woning waarin u nu woont, zal steeds minder opleveren. Hoe kunt u dan juist nú gebruik maken van de situatie en op een gecontroleerde manier uw oude huis verkopen en tegelijk een ander, groter huis kopen?

Het probleem is dat u niet zeker weet voor hoeveel u uw oude woning kunt verkopen. Meerdere makelaars komen langs en de prijzen lopen steeds meer uiteen. En u wilt niet afhankelijk zijn van een commercieel ingestelde makelaar of een makelaar die net begint. Want zij kunnen van alles roepen qua verwachte verkoopprij, maar niemand kan in de portemonnee kijken van de potentiële kopers. Ook kunt u niet weten wat de hypotheekverstrekkers gaan reageren met betrekking tot de rente percentages. Een stijging in rente, resulteert altijd in een minder hoge maximale hypotheek vanuit kopers. En dit zal altijd resulteren in een lagere opbrengst. En het probleem is ook de keuze uit de volgende opties:

  1. Eerst u oude huis verkopen
  2. Eerst een nieuw huis kopen

In goede tijden zullen makelaars altijd adviseren om voor optie 2 te gaan. Want in goede tijden, leveren woningen meer op, doordat er een soort ‘run’ is op woningen. Dat is een situatie dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat uw oude woning niet verkocht raakt. Het is immers een goede tijd. Woning opkoper Sons Real Estate maakt u ervan bewust dat we ons mogelijk in een overgangsperiode bevinden naar het scenario beschreven in de volgende alinea.

In minder goede tijden, heeft u het risico dat de woning niet oplevert wat u nodig heeft. Dit resulteert altijd in onzekere perioden als u uw nieuwe huis al gekocht heeft. Een overbruggingskrediet is niet altijd een fijn, doordat u enerzijds dubbele lasten heeft. En anderzijds kan het zomaar gebeuren dat u uw nieuwe woning te koop moet zetten. Want u zit al vast aan de verkoopprijs en de dalingen in de huizenmarkt momenteel zijn zo sterk, dat het niet volledig uitgesloten kan worden dat de taxatie voor de overbruggingskrediet alweer sterk aan veranderingen onderhavig is. Wat ik bedoel is dat de hoogte van het krediet vaak 90% is van de getaxeerde waarde is, en de woning kan wel degelijk meer dan die 10% dalen. Heeft u dat geld op de rekening staan? Dan hoeft u zich geen zorgen te maken.

Tot slot willen wij u melden dat wanneer u naar een ander of groter huis wilt gaan, u ook gewoon direct een vrijblijvend en gratis bod kunt ontvangen van zakelijke kopers. U hoeft hier helemaal niet op in te gaan, maar het verzekerd u wel van iets. Namelijk dat u weet tot hoe ver u kunt gaan bij het kopen van een nieuw huis. Stel dat alles dan toch goed gaat, dan houdt u aan het einde van de rit meer geld over. U kunt dan zeggen: ik had een groter huis kunnen kopen. Ja dat is prima, maar stel dat het de andere kant uitgaat, heeft u geen nieuw huis en geen oude woning. Want ook de nieuwe woning is dan alweer sterk gedaald. Verkoop uw huis aan een belegger of opkoper, dan heeft u directe zekerheid, zowel over de prijs als de zekerheid van verkoop. Want een bod met voorbehoud van financiering kan desastreus uitpakken, indien u dan 6 weken later te horen krijgt dat u naar nieuwe kopers op zoek moet. 

https://sonsrealestate.nl/huis-verkopen/