Mooij Wonen
Image default
Aanbiedingen

Tips voor het indelen van je slaapkamer

Tips voor het indelen van je slaapkamer

 

Onze slaapkamer wordt steeds meer een onderdeel van ons huis. Uiteraard was het dit al, maar tot voor kort was het voor veel mensen een ruimte die enkel en alleen puur praktisch was bedoelt. We zien nu steeds vaker, dat er ook een huiselijke sfeer op onze slaapkamer wordt gecreëerd en met succes! Er is namelijk gebleken, dat een gezellig slaapkamer bijdraagt aan je nachtrust. Ook niet zo gek, want je kunt je voorstellen dat een slaapkamer met alleen en bed en veel te felle lamp niet echt bijdraagt aan een goede nachtrust. Wil jij graag een gezellige slaapkamer, dan hebben wij een aantal tips voor je.

 

Houd je kamer netjes

 

Net als dat we onze woonkamer graag netjes willen houden, geldt dit ook voor de slaapkamer. Er is namelijk niets meer wat zorgt voor onrust in je hoofd, dan allerlei troep op je slaapkamer. Een rondslingerende sport beha die nog ergens op de grond ligt of een fantasie bh die je voor het slapengaan hebt uitgedaan, het is allemaal zaak om dit zo snel mogelijk op te ruimen. Dit zorgt namelijk alleen maar voor onnodig veel rommel en dat is iets wat je juist in je slaapkamer wilt proberen te voorkomen.

 

Maak je bed op

 

Zorg dat jij jezelf aanleert om iedere dag je bed op te maken. Je zult zien dat je niet alleen een veel nettere uitstraling van je slaapkamer creëert, maar er ook voor zorgt dat jij je dag direct goed begint. Zo heb je meteen het idee dat je iets nuttigs hebt gedaan, wat vervolgens in de rest van de dag doorwerkt. Zo heeft het dus meerdere voordelen. Doe je dit nog niet, dan is het goed om het gewoon eens een week lang te proberen.

 

Goed om te weten

 

Wanneer jij je slaapkamer opnieuw gaat indelen, dan is het wellicht ook goed om direct kritisch te kijken naar alles wat er nog staat. Zowel in je kamer, als in je kast. De kans is namelijk vrij groot, dat er een aantal spullen zijn die eigenlijk wel weg kunnen. Heb je nog een paar oude bh’s en is het tijd voor wat nieuws, dan is de bh maat omrekenen zodat je de juiste maat hebt wel even verstandig. Zo kun je zorgeloos op zoek naar iets nieuws en weet je zeker dat je ook de juiste maat hebt.