Mooij Wonen
Image default
Aanbiedingen

Is een samenlevingscontract een goede optie?

Is een samenlevingscontract een goede optie?

Veel mensen vinden het samen soms tijd om een stap verder te zetten. Er zijn verschillende manieren waarop het mogelijk is om een stap verder te zetten. Eén van de manieren waarop dit gedaan kan worden, is door middel van een samenlevingscontract. Vooral als je nog niet helemaal weet wat je wilt doen, maar je wel verder wilt gaan, kan een samenlevingscontract een goede optie zijn om voor te gaan. In veel gevallen kan het daarom ook een goede optie zijn. In dit artikel gaan we kijken waarom een samenlevingscontract een goede optie kan zijn om voor te gaan. 

Een samenlevingscontract

Een samenlevingscontract is een goede optie als je nog niet zo goed weet op welke manier je graag verder wilt gaan. Dit heeft ermee te maken dat een samenlevingscontract ontbinden niet al te lastig is om te doen als je dit niet meer wilt. Verder is een samenlevingscontract erg makkelijk. Dit komt omdat je een deel van het contract zelf mag bepalen. Als je wilt weten wat een samenlevingscontract is, is dit goed te vergelijken met een geregistreerd partnerschap. Het verschil samenlevingscontract en geregistreerd partnerschap is echter dat je bij een samenlevingscontract minder verplichtingen hebt. 

Wat gebeurt er met geld en schulden bij een samenlevingscontract?

Op het moment dat je voor een samenlevingscontract gaat, is het natuurlijk wel zo prettig om te weten wat er allemaal met het geld en de schulden gebeurd als je hiervoor kiest. Als je voor een geregistreerd partnerschap gaat, heb je namelijk altijd te maken met het verdelen van geld en schulden. Gelukkig is dit niet het geval als je voor een samenlevingscontract gaat. 

Bij een samenlevingscontract is het aan jezelf om te bepalen of je dit gaat verdelen of niet. Op het moment dat iemand veel spaargeld heeft of schulden heeft die niet gedeeld kunnen worden, kan het een betere optie zijn om dit niet in het contract te gaan verwerken. Als je het wel graag wilt verdelen, is het mogelijk om dit wel te doen. Hierdoor kun je het alsnog in het contract gaan verwerken. 

Wat komt er in het contract te staan?

Natuurlijk is het ook belangrijk om te weten wat er in het contract komt te staan. Er zijn verschillende dingen die je hierin kunt zetten. Het is aan jezelf wat je hier precies in wilt zetten. Dit heeft ermee te maken dat je zelf een aantal dingen bij in het contract kunt zetten als je dit wilt doen. 

Op het moment dat je dit wilt doen, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat je dit goed met elkaar overlegd. Dit komt omdat je het wel eens moet zijn over deze afspraken. Je gaat er namelijk wel aan vastzitten. Om dit goed te doen, is het daarom belangrijk om de afspraken samen te maken. Verder kan het handig zijn om dit even met een notaris te overleggen. Hierdoor is het namelijk mogelijk om zeker te weten dat je alles er goed in staat.