Mooij Wonen
Image default
Gezond wonen

Het gemak van een draaibare tv beugel

De tijd dat je de tv alleen maar op een kastje in de kamer kon zetten, is allang voorbij. Want steeds vaker zie je de tv aan de wand in de kamer hangen. Doordat de tv’s steeds platter worden, staat het ook erg mooi in een moderne inrichting. Dankzij een tv beugel kun je de tv precies op de hoogte hangen die je wilt. Er zijn verschillende soorten tv beugels waaronder de draaibare tv beugel.

Kies zelf de plaats van je tv in de woonkamer

Als je de tv op of in een kast zet, dan ben je afhankelijk van een bepaalde plaats in huis. Want niet iedere muur is geschikt om een kast tegen te plaatsen. Of misschien heb je er geen ruimte voor. Als je de tv aan een tv beugel hangt dan hoef je eigenlijk geen rekening te houden met andere meubels. Behalve dan dat je vanaf de bank goed zicht moet hebben op de tv. Maar ook dat is eenvoudig op te lossen als je een draaibare tv beugel monteert. Want met zo’n handige draaibare tv beugel bepaal je zelf de stand van de tv op het moment dat je deze aanzet.

Het voordeel van een draaibare tv beugel

Dankzij het ophangen van de tv aan de muur met een draaibare tv beugel kun je overdag de tv strak tegen de muur laten hangen. Zo neemt de tv weinig ruimte in en valt het ook niet direct op. Pas als je tv gaat kijken kun je het scherm in de juiste positie draaien, zodat het beeld voor iedereen goed zichtbaar is. Heb je een open keuken en wil je soms tijdens het koken tv kijken? Hang de tv dan op zo’n plek dat je met de draaibare tv beugel het scherm zowel naar de zitkamer als naar de keuken kunt draaien. Zo kun je in beide ruimtes tv kijken, zonder dat je een extra tv aan hoeft te schaffen. Ook in de slaapkamer of kinderkamer is een draaibare tv beugel een mooie oplossing. Dankzij de flexibele en verstelbare arm heb je altijd goed zicht op het beeldscherm.

Waar let je op bij de aankoop van een draaibare tv beugel?

Eén van de belangrijkste dingen waar je op moet letten als je een draaibare tv beugel koopt, is dat deze het gewicht van je tv kan dragen. Er zijn veel verschillende modellen verkrijgbaar, waaronder bijvoorbeeld een beugel voor een extra lange tv. Daarnaast moet je natuurlijk letten op het aantal draaipunten van de tv beugel en of je de beugel ook in de positie kunt draaien die je in gedachten hebt. Over de draden hoef je je dan weer geen zorgen te maken. Dankzij de speciale kabelgoten van de draaibare tv beugels kun je die altijd netjes wegwerken, zodat je tijdens het tv kijken niet afgeleid wordt door een wirwar van kabels die onder het toestel hangen. Ophangen is een simpel klusje dankzij de meegeleverde montageset. Kies de draaibare tv beugel die bij jouw tv en wensen past en je geniet van een heerlijk avondje tv met het beste beeld.