Mooij Wonen
Image default
Gezond wonen

Een stoere trend: de steigerhouten buitenkeuken

Houd je van koken, lekker eten en doe je dat ’s zomers het liefst buiten in de tuin? Dan is een steigerhouten buitenkeuken echt iets voor jou. Ook als je tuin niet zo groot is, is dat geen enkel punt. Want een steigerhouten buitenkeuken kun je zo groot en zo klein maken als je zelf wilt. Zo geniet je de hele zomer van een maaltijd die je hebt bereid in de heerlijke buitenlucht.

Een stoere en moderne buitenkeuken van steigerhout

Toen de producten van steigerhout net gemaakt werden, kwamen de planken ook nog echt van de steigers af die in de bouw werden gebruikt. Het verweerde uiterlijk maakte het hout niet alleen geschikt om de meubels en buitenkeukens een stoere look te geven. Het hout had door de blootstelling aan het weer, ook een natuurlijke weerstand opgebouwd. Als je nu een steigerhouten buitenkeuken plaatst, dan heb je wel de voordelen van het moderne uiterlijk van het hout, maar de planken zijn nieuw. Daardoor kun je er zeker van zijn dat er geen oneffenheden, splinters of achtergebleven spijkers meer in het hout zitten. Ook is het hout geschuurd en in de olie gezet voor een extra lange levensduur.

Een steigerhouten buitenkeuken, ook voor kleine tuinen

Misschien denk je dat een steigerhouten buitenkeuken alleen is voor mensen met een grote tuin en een mooie overkapping. Maar niets is minder waar. Je kunt een steigerhouten buitenkeuken namelijk zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Voor het bereiden van een maaltijd heb je in feite alleen een barbecue of een klein gasfornuis nodig. Daarnaast plaats je een kastje zodat je ook nog een werkblad hebt. Op deze manier heb je al een steigerhouten buitenkeuken waar je een maaltijd op kunt bereiden. Desgewenst kun je de buitenkeuken op wielen plaatsen, zodat je deze alleen tevoorschijn haalt als het mooi weer is. En in de winter zet je de steigerhouten buitenkeuken in de schuur zodat je altijd het pad van je tuin helemaal vrij kunt houden als je zelf niet buiten zit.

Van eenvoudig tot zeer uitgebreide buitenkeuken

Maak je steigerhouten buitenkeuken een volledig onderdeel van je tuin door je terras te overkappen en daar de buitenkeuken onder te plaatsen. Met een gezellige eettafel erbij kun je in de zomer- en wintermaanden heerlijk genieten van de buitenlucht onder het eten. De steigerhouten buitenkeuken kun je zo uitgebreid maken als je zelf wilt. Het is natuurlijk helemaal afhankelijk van de ruimte en je wensen. Om te voorkomen dat je vaak naar binnen moet lopen onder het koken hang je een paar keukenkastjes op in de stijl van de steigerhouten buitenkeuken. Daar kun je niet alleen wat kruiden en barbecue benodigdheden in opbergen, maar ook bijvoorbeeld borden en bestek. Om het helemaal gemakkelijk te maken installeer je ook een wasbak met kraan en een ingebouwde koelkast. Dankzij de verschillende soorten olie krijgt de buitenkeuken de uitstraling die helemaal past bij de sfeer van je tuin. Zo kies je bijvoorbeeld voor natuurlijke, stoer bruin. Of je geeft het hout een witte olielaag. Of je nu een eenvoudige steigerhouten buitenkeuken hebt, of een luxere uitvoering, een etentje in de tuin smaakt nog lekkerder als je het ook buiten klaargemaakt hebt.