Mooij Wonen
Image default
Doe-het-zelf

Betaal niet teveel voor een wafelijzer

Betaal niet teveel voor een wafelijzer

Er zijn verschillende soorten wafels en het kiezen van een Wafelijzer is dan ook niet zo makkelijk als dat het lijkt. Daarnaast is het ook verstandig om jezelf af te vragen hoe vaak je dit apparaat gaat gebruiken. Als dit maar een paar keer per jaar is dan is een lage prijs vaak de leidraad. Echter als je veelvuldig gebruik gaat maken van het apparaat dan investeer je weer wat meer. Het is dan ook verstandig om te kijken naar multifunctionele apparaten waarbij het mogelijk is om zowel dunne als dikke wafels te maken.

Enkele punten van aandacht

Het belangrijkste punt bij het kiezen van een wafelijzer is toch wel de vorm.  De vorm bepaald namelijk wel soorten je kunt gaan maken. Daarnaast heb je ook modellen met verwisselbare platen. Deze zijn geschikt voor de mensen die af willen wisselen in de soort wafels die zij gaan maken. Ook de temperatuur is heel belangrijk. Dit laat zien welke soort je helemaal goed gaar kunt bakken. Bij twijfel zeggen wij altijd dat je beter een te hoge als te lage temperatuur kunt hebben. Dit omdat eten wat niet gaar is kan zorgen voor buikklachten.

Ga voor het best geteste product

Natuurlijk kun je het beste kiezen voor een apparaat met het label best getest. Deze is positief beoordeeld door vele mensen. Daarnaast is deze ook uitvoerig getest en je kunt daar vaak dan ook een uitgebreide review over lezen. Tevens is het ook belangrijk om te letten op de functies. Zo zijn de duurdere apparaten vaak uitgerust met een led lampje of een signaal. Je weet dan precies wanneer de wafel klaar is. Hij is dan perfect gaar en niet aangebrand. Ook is het handig om een model te kiezen met anti slip voetjes. Zo verplaatst het apparaat zich niet.