Mooij Wonen
Image default
Verzekeringen

Dekt de inboedelverzekering gebroken ramen?

Een voorbeeld.

Mijn huis grenst aan een laan, en iemand gooide een steen en verbrijzelde een groot raam met vierdubbele beglazing, ben ik gedekt door een inboedelverzekering?

Als de steen opzettelijk naar je raam is gegooid, bel dan 112 en doe aangifte bij de politie. Door zoveel mogelijk bewijs aan uw kant te krijgen, kunt u uw bewering onderbouwen.

In dit blog behandelen we de volgende vragen: Mijn ruit is per ongeluk door iemand anders ingeslagen, kan ik claimen?
Kan ik een beroep doen op de opstalverzekering voor vandalisme?
Dekt mijn inboedelverzekering glasbreuk?
Als het gaat om het gooien van stenen, is de uitdrukking “kinderen zullen kinderen zijn” allemaal goed en wel totdat er een raam wordt ingeslagen.

Verzekeraars zijn dan verzekeraars: iemand moet de schade betalen en de gevolgen dragen.

Controleer eerst of het een ongeluk was of niet Veel situaties kunnen ertoe leiden dat een steen een raam inslaat. Een bijzonder hevige storm kan ertoe leiden dat er puin loskomt of dat een stenen muur in de buurt begint af te brokkelen. Of een bijzonder onvoorzichtige persoon kan op iets anders hebben gestreefd (hoewel dit de vraag oproept: waar streefden ze naar?).

Er zijn veel gedocumenteerde gevallen bekend van grasmaaiers en motorfietsen die ervoor zorgden dat stenen in het rond vlogen en als kogels door glas spatten. Als je buurman het gras aan het maaien is en je hoort een plotselinge knal, dan kan dat heel goed het geval zijn. Voordat u iets anders doet, moet u de scène veilig maken voor uzelf en anderen. Houd kinderen en dieren uit de kamer en trek schoenen aan als je dat nog niet hebt gedaan. Maar begin pas met opruimen als u weet wat er aan de hand is en dat het gevaar geweken is.

Probeer erachter te komen wat er is gebeurd zonder de scène te veel te verstoren. Als er een stuk vuursteen op het tapijt in je woonkamer ligt en het er vijf minuten geleden nog niet was?
Dan is het vrij duidelijk. Maar misschien moet u onder banken, achter tafels of rond het gebroken glas zelf zoeken om de boosdoener te vinden. Als je intuïtie je vertelt dat de schade kwaadaardig was, maak dan in een vroeg stadium zoveel mogelijk foto’s. Dit zal de politie en uw verzekeringsmaatschappij helpen om uit te zoeken wie de schuldige was.

Opzettelijke of accidentele schade.

Het maakt niet uit of de breuk opzettelijk of per ongeluk was, uw inboedelverzekering dekt u. Dit komt omdat alle standaard woningverzekeringen u zouden moeten dekken voor schade veroorzaakt door vandalisme, oproer, staking of maatschappelijke onrust.
Natuurlijk verschillen alle polissen op hun eigen manier, dus controleer uw polisvoorwaarden grondig of laat er een makelaar naar kijken.
Maar zelfs als u deze dekking heeft, wilt u weten of iemand opzettelijk schade aan uw eigendommen heeft toegebracht. Dit is zodat u de politie kunt informeren en voorkomen dat het u of iemand anders opnieuw overkomt. Dit betekent natuurlijk wel dat de misdaadstatistieken in uw regio toenemen en dat u mogelijk meer betaalt voor uw premie. Woont u in een gebied waar regelmatig vandalisme voorkomt, dan kan dit uw polis duurder maken. Het draait allemaal om risico: als uw eigendom een ​​groter risico loopt op vandalisme of terugkerende schade, zelfs als dit per ongeluk gebeurt, kan dit van invloed zijn op hoeveel u betaalt.

Neem een glaszetter met SPOED kan reageren in de arm. Als eigenaar van een pand is het uw verantwoordelijkheid om de waarde van uw huis en bezittingen veilig te stellen door gebruik te maken van de glasservice van Glaszetter Snel bij ruitschade. Wacht niet tot het erger wordt – onderneem nu actie.

https://glaszettersnel.nl