Mooij Wonen
Image default
Bouwen en verbouwen

Wat is een akoestisch plafond?

Wat is een akoestisch plafond?

In een werkruimte, kantoor of woning komt het vaak voor dat de akoestiek niet optimaal is. Dit zorgt ervoor dat er veel geluidsoverlast in de werkruimte, in het kantoor of in de woning kan zijn. Wanneer je bijvoorbeeld met een collega aan het werk bent, wilt u niet iedere keer alles van zijn telefoongesprek kunnen verstaan. Door een akoestisch plafond te plaatsen, kunt u dit voorkomen. Een akoestisch plafond is een plafond met geluidsabsorberende platen. Hierdoor wordt het geluid dat geproduceerd wordt met bijvoorbeeld een telefoongesprek opgevangen en verminderd. Hierdoor heeft niet heel het kantoor er last van!

Wat doet een akoestisch plafond?

Zoals vermeld, zorgt een akoestisch plafond van Acoustiq ervoor dat geluid minder verspreid wordt over de ruimte. Dit heeft als gevolg dat er minder overlast is van het werk. Als de akoestiek geoptimaliseerd is in een werkruimte of kantoor, verhoogd dit de productiviteit van de werknemers aanzienlijk. Wanneer u namelijk veel last heeft van geluiden om u heen, is het concentreren op uw eigen werk erg lastig. Daarnaast kunt u afgeleid raken en in gesprek gaan met collega’s over zaken die niet voor u bedoelt zijn. Dit kost doorgaans enorm veel tijd, die u beter had kunnen besteden. Als de akoestiek in de ruimte goed verdeeld is, gaat u minder geluiden opvangen. Hierdoor raakt u niet afgeleid en kunt u uw werk beter en sneller voltooien. U kunt gemakkelijk een akoestisch plafond laten plaatsen door Acoustiq als u al een bestaand plafond heeft.

Andere akoestische oplossingen

Naast een akoestisch plafond, zijn er tal van andere akoestische oplossingen. Als er bijvoorbeeld een heel hoog plafond is in uw kantoor, kan het zijn dat een akoestisch plafond niet genoeg effect heeft. Hierdoor kunt u het plafond combineren met andere akoestische oplossingen. Zo kunt u bijvoorbeeld tussen de werknemers een akoestisch paneel plaatsen. Deze vangt het geluid van dichtbij op, waardoor het niet het hele kantoor rond gaat. Daarnaast zijn er ook tal van akoestische meubels en andere oplossingen die wellicht handig kunnen zijn voor uw kantoor ruimte. Heeft u al akoestische oplossingen staan?

https://www.acoustiq.nl/akoestisch-plafond/