Mooij Wonen
Image default
Woning en Tuin

Waarom een zandbak een geweldig speeltoestel is

Een zandbak aanschaffen is een werkelijke aanvulling op elke achtertuin. Het vergt weinig onderdelen. Naast een zandbak van hoge kwaliteit heb je geschikt zand nodig. Zand heeft een enorme aantrekkingskracht op kinderen. Daarom is het spelen een eenvoudige en leuke manier. Het kind is tegelijkertijd lekker buiten en ontwikkelt zich. Hier lichten we verschillende redenen toe waarom een zandbak een geweldig speeltoestel is voor jouw kind.

Stimulering van de lichamelijke ontwikkeling

Een kind houdt van spelen in het zand. Activiteiten in de zandbak zorgt voor uren speelplezier. Heerlijk het zand door je vingers laten glijden en vormpjes maken. Dit stimuleert niet alleen de creativiteit van het kind. De motoriek wordt ook spelenderwijs gestimuleerd. Het kind gebruikt zijn of haar spieren om voorwerpen te verplaatsen en dingen van zand te bouwen. Het vast grijpen en houden van verschillende voorwerpen versterkt de spieren. Daarnaast helpt het spelen in de zandbak ook bij de hand-oog coördinatie. Zo is de algemene lichamelijke ontwikkeling volledig gestimuleerde in het zand.

Stimulering van geestelijke ontwikkeling

Zoals net al werd genoemd, gebruikt een kind zijn of haar creativiteit in de zandbak. Daarnaast speelt fantasie een grote rol. Beide is essentieel in de ontwikkeling van het kind. De toevoeging van eenvoudig speelgoed zal deze ontwikkeling stimuleren. Echter is te veel ongewenst. Het doel is dat de kinderen leren spelen met zand en hun verbeelding. Zo biedt de zandbak urenland speel- en leerplezier. Als gevolg bevordert het de zintuigelijke waarneming en de taalvaardigheid. Het kind zal leren bruggen en gebouwen te bouwen en in hun eigen wereldje opgaan. De toevoeging van water heeft hier een sterke bijdrage toe.

Het speelplezier verlengen

De aanschaf van de meest passende zandbak is natuurlijk niet niks. Elke ouder wil dat het kind hier zo lang mogelijk plezier aan heeft. Voor optimaal speelplezier, is het handig dat de zandbak overdekt staat. Denk hierbij bijvoorbeeld in een speelhuisje. Zo kan het kind er op warme en natte dagen in spelen. Eveneens is een afscheiding in de zandbak gewenst. Dit zorgt voor orde en een opgeruimd gevoel. Ook is dit handig wanneer twee kinderen erin spelen. Geen plastic maar houten speelgoed is ook beter voor de ontwikkeling. Dit is steviger en gaat dus langer mee.

De aanschaf

Op deze website is het assortiment aan zandbakken erg ruim. De meeste zijn van oersterk hout, maar ook plastic is verkrijgbaar. De opties bestaan uit verscheidene soorten en maten. Ook toevoegingen aan de zandbak zijn mogelijk. Denk hierbij aan bankjes als zijkant en een vaste scheiding in de bak. Ook een gekleurde houten versie is niet te veel gevraagd. Zelfs een zandbak met speelkeuken is verkrijgbaar. Deze zijn allen eenvoudig te bestellen.