Mooij Wonen
Image default
Aanbiedingen

Waar moet je op letten bij het kopen van een hondenkar?

Waar moet je op letten bij het kopen van een fietskar?

Fietsen met uw hond kan een leuke activiteit zijn voor beide partijen, maar dit is niet altijd haalbaar – sommige honden hebben niet de discipline om naast uw fiets te lopen, terwijl anderen niet de fysieke mogelijkheden hebben om dit te doen. Met een hondenkar fiets kunt u uw pup echter meeslepen wanneer dat anders niet mogelijk zou zijn! 

Er is een wereld van verschil tussen echt goede fietskarren en fietskarren die u met een kapotte fietskar aan de kant van de weg gaan achterlaten. Houd bij het maken van uw keuze rekening met de volgende kenmerken en eigenschappen. Het is ook belangrijk om een fietskar te kopen die past bij de specifieke behoeften van u en uw hond: U zult een veel robuustere trailer nodig hebben om uw boxer van 60 pond mee te nemen voor een 10-mijlsrit dan om uw Pomeranian van 5 pond mee rond de blok te rijden.

Grootte en capaciteit

U heeft niets aan uw trailer als uw hond er niet comfortabel in past, dus meet de lengte van uw hond en vergelijk deze met de binnenafmetingen van de trailer die u overweegt. Controleer ook het maximale gewicht, vooral als uw hond meer dan 30 of 40 pond weegt.

De verbindingsbeslag of trekhaak

Verschillende aanhangers kunnen op verschillende manieren aan uw fiets worden gekoppeld, dus u wilt er zeker van zijn dat u een model kiest dat gemakkelijk aan te koppelen is. Zoek ook naar modellen met een tweede riem of bevestigingspunt, om te voorkomen dat de fietskar wegrolt als de primaire koppeling het laat afweten.

Behandelbaarheid en manoeuvreerbaarheid

Alle fietskarren zijn wat onhandelbaar, maar goed ontworpen modellen bieden een veel betere hanteerbaarheid en wendbaarheid dan goedkope modellen. Een goed ontworpen hondenfietskar maakt het niet alleen makkelijker en leuker om de fietskar te gebruiken, maar zorgt er ook voor dat u en uw pup veiliger zijn. Je weet maar nooit wanneer je een gat in de weg, een auto of een ander obstakel moet ontwijken.

Constructie

Goed gemaakte hondenfietskarren zijn niet alleen veiliger voor u en uw pup, ze gaan ook langer mee en zijn beter bestand tegen misbruik dan goedkoop gemaakte fietskarren. Let bij het kiezen van de beste fietskar op robuuste, luchtgevulde wielen, een sterk frame en hoogwaardige verbindingen en bevestigingsmiddelen.

Opbergen

Zelfs als u elke dag met uw hond een tochtje maakt, zal uw fietskar meer tijd in uw garage doorbrengen dan ergens anders. Tenzij u een zee van ruimte over heeft, is het belangrijk om rekening te houden met de hoeveelheid opslagruimte die u beschikbaar heeft. Sommige aanhangers moeten “as-is” worden opgeborgen, andere kunnen gedeeltelijk worden ingeklapt om ruimte te besparen.

Styling

Het maakt uw hond niet uit welke kleur de trailer heeft of hoe hip hij eruit ziet, maar u zult waarschijnlijk meer plezier beleven aan uw keuze als u er een kiest die esthetisch aantrekkelijk is en er cool uitziet op de weg. Er zijn hier geen goede of foute antwoorden, kies er gewoon een die u aanspreekt!

Instap

Verschillende fietskarren hebben verschillende instappunten; bij sommige moet u uw pup van bovenaf inladen, maar over het algemeen is het beter om een model te kiezen waarbij uw hond van voren of van opzij in kan stappen. Dit geldt vooral als u een grote hond hebt. De beste trailers hebben meerdere deuren om u wat extra flexibiliteit te geven.

Alternatief gebruik

Veel fietskarren kunnen ook voor andere doeleinden worden gebruikt, wat hun relatieve waarde verhoogt. Sommige aanhangers kunnen bijvoorbeeld worden losgekoppeld van uw fiets en worden omgebouwd tot een wandelwagen of kar, die kan worden gebruikt om uw hond rond te rijden wanneer uw fiets niet geschikt of toegestaan is. U kunt dit soort fietskarren ook gebruiken om andere dingen te vervoeren.

Verdelers

Sommige van de mooiere fietskarren voor honden hebben interne verdelers. Hiermee kunt u twee kleine honden meenemen voor de rit, terwijl u ze veilig gescheiden houdt. Met een tussenschot kan uw hond aan de ene kant meerijden, terwijl de andere kant kan worden gebruikt om allerlei spullen in op te bergen.

Kick-Stands

Van tijd tot tijd moet u de fietskar even loskoppelen. Om dit gemakkelijker te maken, hebben goede fietskarren een soort kickstand, om het voorste deel van de fietskar te ondersteunen terwijl hij losgekoppeld is van uw fiets. Dit zorgt niet alleen voor meer comfort voor uw pup, maar ook voor minder slijtage van de trekhaak.

Buitenzakken

Sommige fietskarren hebben buitenvakken, die handig zijn om sleutels, mobiele telefoons, waterflessen of traktaties in mee te nemen. Als buitenvakken belangrijk voor u zijn, kies dan alleen vakken die met een rits of op een andere manier kunnen worden afgesloten, zodat uw spullen er niet uit kunnen stuiteren terwijl u onderweg bent.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in een hondenmand fiets!