Mooij Wonen
Image default
Woningen

Voor deze 10 dingen moet je plek reserveren aan je keukenmuur

Ruimte moet je slim gebruiken, zeker als je een kleine woning hebt. De keuken is bijvoorbeeld een ruimte waar veel gebeurt en je overzicht moet houden en waar je beslist een aantal dingen moet ophangen.

Spiegel

Als je een kleine keuken hebt, kun je een spiegel ophangen om de ruimte groter te laten lijken. Is het de plek waar je ’s ochtends jezelf nog even wilt inspecteren voor je de deur uit gaat? Dan mag deze sowieso niet ontbreken.

Kruidenrekje

Tijdens het koken moet je altijd wat kruiden bij de hand hebben. Zorg er dan ook voor dat je deze binnen handbereik hebt. Maak het plankje vast met hollewandpluggen en kies een paar leuke potjes uit om de kruiden in te doen.

Klok

Waarschijnlijk heb je altijd je telefoon bij de hand, maar een wandklok is gewoon erg handig en staat ook nog eens mooi. Kies er één in het thema van de keuken, bijvoorbeeld een in een industriële stijl of juist landelijke stijl. Houd je niet van veel poespas in je keuken? Ga dan voor een eenvoudig exemplaar.

Schilderij

Maak je keuken wat persoonlijker met een schilderij of foto. Heb je lef? Dan kun je ook kiezen om één wand helemaal te bekleden met fotobehang. Dan hoef je geen gaten te boren of hollewandpluggen te gebruiken.

Prikbord ophangen met hollewandpluggen

Het klinkt een beetje kneuterig, maar het is écht handig om een prikbord of whiteboard in je keuken te hangen. Zeker als je met meerdere mensen bent is het handig om alle planningen overzichtelijk naast elkaar te hebben. Een prikbord is sowieso handig om snel een belangrijk briefje op te hangen zodat he hem niet uit het oog verliest.

Verlichting

Als je een moderne keuken hebt, kun je overwegen om verlichting op de muur te bevestigen in plaats van op het plafond. Door verlichting slim weg te werken blijft de strakke uitstraling van de keuken behouden.

Bloemen

Bloemen zijn mooi, maar ze kunnen veel plek innemen. Je bespaart ruimte door één of twee potten aan de muur te hangen en daar bloemen in te doen. Let er wel op dat je de muur schoon houdt.

 

https://schroevengroothandel.nl/pluggen/hollewandpluggen