Mooij Wonen
Image default
Servies

Tips bij het kiezen van mokken voor thuis

Als je de kans hebt om je eigen mokken te kiezen, dan staat je een traktatie te wachten. Waarom zou je niet iets kopen dat jou en je persoonlijkheid vertegenwoordigt? Er zijn zoveel opties om uit te kiezen, maar deze tips helpen je om te vinden wat het beste bij je past. Een van de bekendste tips is om altijd goed naar het merk van de mokken te kijken. Je moet altijd mokken kiezen van merken zoals HK Living die zich inzetten om stukken van hoge kwaliteit te produceren.

De kleur

De kleur van je mok kan helpen om je persoonlijkheid en humeur uit te drukken, dus kies er een die je een positief gevoel geeft. Van blauw wordt bijvoorbeeld gezegd dat het goed is voor de focus, terwijl groen wordt geassocieerd met kalmte en ontspanning. Geel kan helpen om je energieniveau te verhogen, wat van pas kan komen bij het doorkomen van die vroege ochtend vergaderingen. Het is aangetoond dat rood de eetlust beïnvloedt. HK Living heeft prachtigen mokken zoals de HK Living mok. Ze zijn verkrijgbaar in een breed scala aan kleuren.

De grootte

Het is gemakkelijk om te vergeten dat mokken in verschillende maten verkrijgbaar zijn. Je hebt mokken ter grootte van een theekopje die je gebruikt voor slechts één kop koffie, en je hebt mokken waar je een halve liter koffie in kwijt kunt.  De meeste mensen denken niet na over welke maat het beste is. Het is echter een belangrijke overweging, omdat het van invloed is op hoeveel vloeistof je in je mok kunt geniet en hoe lang het duurt om op te drinken. Het is ook vermeldenswaard dat niet alle kopjes gelijk zijn gemaakt. Bekijk ze dus eerst goed voordat je iets koopt.

Kies iets praktisch

Overweeg bij het kiezen van het juiste soort mokken hoeveel je ze gebruikt en wat je ermee wilt doen. Hoe lang zullen gaan ze mee? Heb je een grote of kleine keuken? Als je de mokken gebruikt voor op kantoor, hoe ziet de ruimte eruit en hoeveel mensen zullen ze gebruiken? Bedenk ook hoe vaak je je mokken wast en schoonmaakt. Zijn ze vaatwasmachinebestendig? Je moet ook kijken of de mok tegen bepaalde schoonmaakmiddelen kan zonder dat deze beschadigd raakt. Zorg ervoor dat het zijn esthetische aantrekkingskracht niet verliest na herhaalde blootstelling aan agressieve chemicaliën die worden gebruikt voor het reinigen van servies.