Mooij Wonen
Image default
Aanbiedingen

Tijd voor babyinkopen!

Wanneer moet je beginnen met kinderwagens kopen? Wat voor jou het beste uitkomt!

Zodra je ontdekt dat je zwanger bent, heb je veel om over na te denken. In de eerste maanden van je zwangerschap moet je waarschijnlijk jongleren met symptomen als vermoeidheid en misselijkheid en tegelijkertijd spannende plannen uitbroeden voor je aanstaande zoon of dochter. Zelfs als hij nog maar zo groot is als een boontje, zal je baby waarschijnlijk veel van je gedachten en plannen in beslag nemen.

Wanneer moet je naar kinderwagens gaan kijken?

Winkelen voor een kinderwagen is een spannend onderdeel van de zwangerschap, en de meeste aanstaande ouders beleven veel plezier aan het kiezen van de juiste Bugaboo kinderwagen voor hun baby. Je hoeft je niet te haasten om de beste kinderwagen voor jou te kiezen, en je zult veel huiswerk moeten doen voordat je een aankoop doet om er zeker van te zijn dat je de juiste kinderwagen of buggy hebt gevonden die aan je behoeften voldoet.

Dat gezegd hebbende, is het 100% prima om zo vroeg als je wilt te beginnen met zoeken – het kan nooit kwaad om goed voorbereid te zijn!

Shoppen voor kinderwagens

Veel mensen kijken graag rond in kinderwagen winkels om een idee te krijgen van de verschillende kinderwagen stijlen die binnen hun budget beschikbaar zijn. Het is meestal ook een goed idee om een kinderwagen te bekijken, zodat je weet of het een echte kanshebber is, zelfs als je de aankoop uiteindelijk online doet.

Veel aanstaande moeders bezoeken onze winkels meer dan eens tijdens hun zwangerschap, zodat ze verschillende kinderwagens kunnen uitproberen voordat ze terugkeren om de kinderwagen van hun keuze te kopen. Tussen die bezoeken door doen ze veel online onderzoek en op basis daarvan hebben ze meestal een lijst van hun top-must-haves. Het kopen van een kinderwagen vergt veel denkwerk en inzet! Ook ouders met meerlingen die op zoek naar een geschikte duo kinderwagen, is er keuze zat.

Kenmerken waarnaar je moet zoeken

Geschikt voor pasgeborenen

Veel kinderwagens zijn geschikt vanaf de geboorte en kunnen worden gebruikt tot het kind ongeveer 15-20 kg weegt (afhankelijk van de kinderwagen). Sommige kinderwagens zijn voorzien van een wiegje dat kan worden verwisseld voor een zitje naarmate je baby groeit, terwijl andere kinderwagens een verstelbare zitting hebben die plat kan worden gelegd om je pasgeboren baby veilig te dragen en die na verloop van tijd kan worden versteld. (Wandelwagens die niet geschikt zijn voor pasgeborenen zullen niet plat kunnen liggen – over het algemeen zijn deze geschikt vanaf zes maanden).

 

Wielen

Zwenkbare voorwielen zijn gemakkelijker te manoeuvreren, maar het is handig als ze kunnen worden geblokkeerd voor hogere snelheden of over ruw terrein. Grote wielen zijn meestal beter op stoepranden en trappen, terwijl opblaasbare wielen lek kunnen gaan maar over het algemeen comfortabeler rijden. Geef de wielen een rukje voordat u ze koopt om te zien of ze niet loskomen.

 

Maat

Probeer de kinderwagen in de winkel in en uit te vouwen om te zien of je hem comfortabel kunt dragen als hij is opgevouwen. Meet de wandelwagen op om er zeker van te zijn dat hij in de kofferbak past zonder dat de wielen eraf hoeven. Als je een pasgeboren baby hebt, zorg er dan voor dat de kinderwagen die je koopt geschikt is voor hem – niet alle zijn dat.

 

Remmen

Krijg een idee van hoe goed de rem werkt door de remmen in te trappen terwijl je de handgreep probeert te duwen. Het is handig als de achterremmen gekoppeld zijn, zodat de linker- en rechterrem met één handeling kunnen worden vergrendeld. Sommige kinderwagens hebben ook voorremmen – vooral handig bij een omkeerbare kinderwagen of wandelwagen, omdat je dan altijd de remmen kunt blokkeren die het dichtst bij je zijn (aan de achterkant), in welke richting de wagen ook staat. Vergrendelingen die je met je voeten kunt activeren en ontgrendelen, voorkomen dat je moet bukken, maar zorg ervoor dat je voeten er gemakkelijk onder passen.

 

Riemen

Trek er even aan om te controleren of ze goed vastzitten en of het zadel niet loskomt van het frame.

 

Vijfpuntsgordel

Twee schouderriemen (bij voorkeur bevestigd aan de rugleuning ter hoogte van de schouders gewatteerde riemen zijn zachter), een heup- en een kruisriem, waarvan de lengte kan worden aangepast aan de groei van uw baby. De riemen moeten gemakkelijk te verstellen zijn en de gespen moeten gemakkelijk te gebruiken zijn (voor jou, maar niet voor je kind).

Kinderwagen onderhoud

Net als een nieuwe auto begint een kinderwagen vaak schoon en glanzend, maar al snel wordt hij een door modder besmeurde doorn in het oog met rijst en koek kruimels in de vouwen. Als je een klein fortuin hebt neergeteld voor het reissysteem van je dromen, is het waarschijnlijk de moeite waard om de aanbevolen onderhoudstips te lezen, want sommige merken adviseren producten om de zitting schoon te maken en richtlijnen voor het oppompen van de banden.