Mooij Wonen
Image default
Woon winkels

Stoere keukens met betonnen aanrechtbladen

Betonnen aanrechtbladen zijn de laatste jaren steeds populairder geworden. Dit komt omdat de woonstijlen waarin betonnen aanrechtbladen optimaal tot hun recht komen, onder andere industrieel en design, een grote opmars hebben doorgemaakt. Een betonnen aanrechtblad is gemaakt van cement. Dit geeft het blad de kenmerkende robuuste look die u graag in uw interieur wilt.

Betonnen aanrechtbladen niet voor iedere woonstijl

Betonnen aanrechtbladen passen niet in iedere woonstijl. Wanneer u geen fan bent van industrieel of design, dan kunt u beter niet kiezen voor een dergelijk type aanrechtblad. Houdt u daarentegen juist wel van een van deze woonstijlen, dan is een betonnen aanrechtblad zeker het overwegen waard. In bijvoorbeeld een klassieke woonstijl past een granieten blad beter bij de rest van uw interieur.

Voordelen van een betonnen aanrechtblad

Een 100% betonnen aanrechtblad biedt u de nodige voordelen. Allereerst is beton een erg sterk materiaal. Daarnaast is het blad bestand tegen hitte en is het slijtvast. U hoeft dus niet bang te zijn voor schade wanneer u een hete pan op het blad zet of wanneer u per ongeluk iets zwaars op het blad laat vallen. Door het gebruikte materiaal ziet het hele aanrechtblad er homogeen uit. U ziet geen naden of kleurverschillen.

Nadelen van een betonnen aanrechtblad

Het grootste nadeel van een betonnen aanrechtblad is dat beton poreus is. Dat betekent dat vloeistoffen in het beton kunnen trekken. Dit kan vlekken veroorzaken die u niet makkelijk of soms zelfs helemaal niet meer weg kunt krijgen. Daarnaast is het blad erg zwaar. Hier moet uw installateur goed rekening mee houden. Het is belangrijk dat er voldoende ondersteuning voor het blad. Als dit niet het geval is, kan het bad na verloop van tijd verzakken.

Betonlook aanrechtblad

Wanneer u wel de look and feel van beton in uw keuken wilt, zonder de nadelen van beton, dan is betonlook wellicht een optie voor u. Een betonlook aanrechtblad is qua uiterlijk niet te onderscheiden van echt beton. Het blad is echter aanzienlijk lichter en niet poreus. Daarnaast ligt het prijsniveau van een betonlook aanrechtblad behoorlijk lager. U moet er wel rekening mee houden dat een beton look blad een stuk minder hittebestendig is. Dit komt omdat een betonlook blad van kunststof gemaakt is. Het is uiteindelijk uw persoonlijke keuze of u voor een betonnen aanrechtblad kiest, of dat u toch liever een betonlook uitvoering in uw keuken heeft.