Mooij Wonen
Image default
Woningen

Schimmels in je woning laten verwijderen

Als je in een vochtige woning hebt, dan moet je blijven opletten dat er geen schimmels ontstaan. Schimmels ontstaan gemakkelijk op vochtige plaatsen waar ook de temperatuur aangenaam is. Vooral de vooroorlogse woningen hebben daar last van. Doorslaand vocht is hierbij vaak de oorzaak. Toch kan ook in een nieuwe woning doorslaand vocht ontstaan. Bij een lekkende dakgoot, zal in eerste instantie de buitenmuur nat worden. Wordt echter de dakgoot niet snel gemaakt, dan kan ook de binnenmuur vochtig worden. Daarom moet je altijd een lekkende dakgoot snel laten maken. Ook optrekkend vocht kunnen ervoor zorgen dat de muren en vloer vochtig worden, waardoor er weer een goede voedingsbodem ontstaat. Schimmels in huis moeten snel worden aangepakt. Ze zijn giftig en kunnen, wanneer ze in huis aanwezig zijn, ziektes veroorzaken. Vooral personen met zwakke longen zijn schimmels slecht. Deze personen krijgen door de schimmels in huis longklachten en ademhalingsproblemen. Daarom moet je ervoor zorgen dat ze in huis worden aangepakt. Zorg er altijd voor dat je je woning goed ventileert. Je hoeft daarvoor niet de hele dag je ramen open te laten staan, want dat is, vooral in deze dure tijd van de energie, niet raadzaam. De warmte in je woning moet niet door de open ramen verdwijnen.

Het ontstaan van zwarte schimmel in je woning

Zwarte schimmel zal vooral ontstaan wanneer je al een langere periode last hebt van vochtige plekken in je woning. Het is de zwarte schimmel die zich razendsnel in een vochtige omgeving zal verspreiden. Vooral in ruimten waar er een goede voedingsbodem is, zal zwarte schimmel ontstaan. Dat zijn die ruimten die vochtig zijn en een aangename temperatuur hebben. Daarbij kun je denken aan een badkamer, keuken, wasruimte, bijkeuken, kelder en een inpandige garage. Je kunt de zwarte schimmel goed herkennen, omdat het zich vasthecht op de vochtige plaatsen waardoor er donkere plekken op de muren ontstaan. De sporen van de zwarte schimmel zullen zich gemakkelijk uitbreiden naar andere ernaast gelegen ruimtes, vooral als die ook vochtig en een aangename temperatuur hebben. Daarom is het belangrijk om zwarte schimmel snel aan te pakken.

Schimmel in woning

Zwarte schimmel is slecht, omdat het mycotoxinen in de woning verspreidt. De giftige stoffen veroorzaken vaak gezondheidsklachten. Je kunt er keelpijn door krijgen, maar ook vermoeidheid en stress. Ook kunnen er allergische reacties optreden, zenuwklachten, pijnlijke slijmvliezen en gewrichtsklachten. Om er zeker van te zijn dat de schimmel wordt aangepakt en definitief wordt verwijderd, kunt u daarvoor een professioneel schimmelbestrijdingsbedrijf inschakelen.

Het verwijderen van schimmel

Het is verstandig om dagelijks je woning goed te ventileren. Wanneer er toch schimmel in huis ontstaat, kun je proberen het zelf te verwijderen. Daarvoor kun je gebruik maken van soda, azijn, waterstofperoxyde, borax en dikke bleek. Wanneer het met deze producten niet lukt om de schimmel in huis te verwijderen, ben je genoodzaakt een schimmelbestrijdingsbedrijf in te huren. Wacht niet te lang, want schimmels laten verwijderen, is zeer belangrijk. De schimmels laten verwijderen door een schimmelbestrijdingsbedrijf is raadzaam, omdat je dan zeker weet dat na het verwijderen van de schimmels ze ook niet meer direct zullen terugkeren. Ondanks dat schimmels laten verwijderen door een schimmelbestrijdingsbedrijf geld kost, moet je er dat zeker voor over hebben. Er gaat niets boven een goede gezondheid.