Mooij Wonen
Image default
Woningen

Pimp je keuken met zwarte handgrepen

Ben je op zoek naar een manier om je oude kastdeuren een nieuw uiterlijk te geven? Kies dan voor zwarte handgrepen. Hiermee maak je van een ouderwets kastje een modern opbergmeubel. Zwart past overal bij. Het zal dan ook in jouw interieur zeker niet misstaan, zeker als je ook je schuifdeuren voorziet van bijpassende zwarte schuifdeurgrepen.

Zwarte handgrepen

Kan je keuken wel een opfrisbeurt gebruiken? Je hoeft niet meteen een hele nieuwe keuken te laten installeren om hem er weer fris en modern uit te laten zien. Een likje verf of plakfolie op de keukenkastjes doet vaak al wonderen. En natuurlijk nieuwe handgrepen om de kastdeurtjes en laden te openen. Daarmee verander je je keuken in een keer van enigszins gedateerd naar supermodern. Dat is zeker het geval als je kiest voor handgrepen zwart met een industrieel uiterlijk.

Ook als je meer het romantische type bent, kun je uitstekend uit de voeten met zwarte handgrepen. Ze zijn er in allerlei vormen en verschillende maten. Dat is iets waar je op moet letten bij de aanschaf van de deurgrepen: de zogenaamde hartafstand. Dit is de afstand tussen het midden van schroefgaten in beide pootjes van de handgreep. De grepen zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Het handigst is handgrepen te kiezen die in maat overeenkomen met je oude handgrepen.

Schuifdeurgrepen

Op sommige plaatsen zijn schuifdeuren handiger dan gewone deuren. Deze deuren nemen weinig ruimte in en zijn helemaal in. Soms hebben schuifdeuren een soort kom waarmee je de deur kan openen. Dat is praktisch als de deur langs een muur of deurkozijn moet schuiven. Aan de voorzijde van de schuifdeur is echter meer ruimte en dan is het handig een echte schuifdeurgreep te hebben. Ook deze zijn in een mooie zwarte uitvoering te krijgen. Zo maak je je interieur helemaal in stijl af.