Mooij Wonen
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Parketvloer schuren door Schuur Expert

Een parketvloer is een prachtige toevoeging aan elk huis. Het brengt een natuurlijke warmte en schoonheid in uw interieur en kan vele jaren meegaan als het goed wordt onderhouden. Een van de belangrijkste aspecten van het onderhouden van uw parketvloer is het schuren ervan. Het schuren van uw parketvloer zorgt ervoor dat deze er weer als nieuw uitziet en weer jarenlang meegaat. Het is echter belangrijk om dit te laten doen door een professional die weet wat hij doet.

Een CBW erkend schuur expert is een professional die is opgeleid om uw parketvloer te schuren. Zij hebben de juiste kennis, ervaring en gereedschappen om uw parketvloer op de juiste manier te schuren en weer als nieuw te laten lijken. Het schuren van uw parketvloer is geen eenvoudige klus en er zijn vele zaken waar u rekening mee moet houden. Een CBW erkend schuur expert weet precies welke schuurtechnieken er moeten worden gebruikt voor uw specifieke vloer en hoeveel druk er moet worden uitgeoefend om beschadigingen te voorkomen.

Een ander voordeel van het inhuren van een CBW erkend schuur expert is dat zij weten welke producten het beste zijn voor uw vloer. Het is belangrijk om de juiste producten te gebruiken om beschadigingen te voorkomen en uw vloer goed te beschermen. Een CBW erkend schuur expert weet welke producten het beste zijn voor uw vloer en zal deze dan ook gebruiken om ervoor te zorgen dat uw vloer er weer als nieuw uitziet.

Het schuren van uw parketvloer kan enige tijd in beslag nemen, maar het resultaat is het zeker waard. Door uw parketvloer te laten schuren door een CBW erkend schuur expert, zult u merken dat uw vloer er weer als nieuw uitziet en dat deze weer jarenlang meegaat. Bovendien zal uw vloer er niet alleen mooier uitzien, maar zal deze ook beter beschermd zijn tegen slijtage en beschadigingen.

Kortom, het schuren van uw parketvloer is een belangrijk onderdeel van het onderhoud ervan. Het is echter belangrijk om dit te laten doen door een professional die weet wat hij doet. Een CBW erkend schuur expert is de juiste persoon om uw parketvloer weer als nieuw te laten lijken. Zij hebben de kennis, ervaring en gereedschappen om uw vloer op de juiste manier te schuren en te beschermen tegen slijtage en beschadigingen.

Welke behandeling kiezen na het schuren van een parketvloer.

Na het schuren van een parketvloer is het belangrijk om de vloer te behandelen om de duurzaamheid en uitstraling te behouden. Er zijn verschillende behandelingen die kunnen worden toegepast, zoals olie, lak of wax. In dit artikel zullen we kort uitleggen wat deze behandelingen inhouden en wat de voor- en nadelen zijn.

Olie

Olie is een populaire behandeling voor parketvloeren omdat het de natuurlijke uitstraling van het hout benadrukt. Het beschermt het hout tegen slijtage en vocht en geeft de vloer een warme, matte uitstraling. Olie kan op water- of oplosmiddelbasis zijn en wordt meestal in twee of drie lagen aangebracht.

Voordelen:

 • Geeft de vloer een natuurlijke uitstraling.
 • Het beschermt de vloer tegen slijtage en vocht.
 • Het is gemakkelijk bij te werken als er beschadigingen zijn.

Nadelen:

 • De vloer moet na het aanbrengen van de olie goed worden onderhouden.
 • De olie kan de vloer enigszins vergelen.

Lak

Lak is een behandeling die een glanzende of matte afwerking aan de vloer geeft. Het biedt een goede bescherming tegen slijtage en vocht en is daarom een populaire keuze voor parketvloeren in drukbezochte ruimtes. Lak wordt meestal in twee of drie lagen aangebracht.

Voordelen:

 • Biedt een goede bescherming tegen slijtage en vocht.
 • Kan in een glanzende of matte afwerking worden aangebracht.
 • De vloer is gemakkelijk te onderhouden.

Nadelen:

 • De vloer kan na verloop van tijd gaan krassen.
 • Als er beschadigingen zijn, moet de hele vloer opnieuw worden geschuurd en gelakt.

Wax

Wax is een natuurlijke behandeling die het hout beschermt en een warme, matte uitstraling aan de vloer geeft. Wax wordt meestal aangebracht in dunne lagen met een doek of spons en moet regelmatig worden bijgewerkt om de vloer in goede conditie te houden.

Voordelen:

 • Geeft de vloer een warme, matte uitstraling.
 • Het hout blijft ademen en voelt natuurlijk aan.
 • Beschadigingen kunnen gemakkelijk bijgewerkt worden.

Nadelen:

 • Onderhoud: Een van de grootste nadelen van een wax behandeling is dat het vloeronderhoud intensiever kan worden. De wax laag moet regelmatig worden bijgewerkt en gepolijst om de vloer in goede staat te houden. Als dit niet regelmatig wordt gedaan, kan de vloer dof en verkleurd worden.

 • Vlekken: Wax kan vlekken veroorzaken op de vloer, vooral als er iets wordt gemorst. De wax kan ook reageren met bepaalde schoonmaakmiddelen, waardoor er vlekken ontstaan die moeilijk te verwijderen zijn.

 • Gladheid: Een andere mogelijke nadeel van een wax behandeling is dat de vloer glad kan worden, vooral als er water op de vloer wordt gemorst. Dit kan een probleem zijn als de vloer in een gebied met veel verkeer of in een ruimte met kinderen of ouderen ligt.

 • Kosten: Het laten uitvoeren van een wax behandeling kan duur zijn, vooral als het om een grote vloer gaat. Bovendien moet de wax laag regelmatig worden bijgewerkt, waardoor de kosten op de lange termijn kunnen oplopen.

https://schuur.expert