Mooij Wonen
Image default
Woning en Tuin

Overzicht gemeenten Nederland

In Nederland zijn er ongeveer 350 verschillende gemeenten, deze zijn allemaal verschillende van elkaar. Als je wilt verhuizen of een huis wilt kopen is het van belang dat je kijkt naar de verschillende gemeenten. Iedere gemeente is anders dan de ander en door meer informatie hierover op te doen kun je erachter komen waar je wilt wonen. Kijk naar een overzicht gemeenten Nederland via kadastralekaart.com. Hier kun je namelijk alle gemeenten in een lijst aantreffen en kun je ook kijken naar de informatie over een bepaalde gemeente. Kijk bijvoorbeeld naar het aantal inwoners van de gemeente en kijk naar het oppervlakte ervan. Vooral als je in een rustgevende omgeving wilt wonen kan het handig zijn om hier goed naar te kijken. 

Amsterdam 

Amsterdam is natuurlijk de hoofdstad van Nederland en het is ook gelijk de drukste plek van het land. Zo wonen er ongeveer 850000 mensen en zijn er ook nog eens veel toeristen. Het is een drukke plek en het zoeken van een woning in deze stad kan moeilijk zijn. De gemeente Amsterdam is onderverdeeld in verschillende wijken die rond Amsterdam liggen. Hierbij kun je denken aan de Jordaan, maar ook aan Tuindorp. De inwoners Amsterdam verschillen vaak en ieder jaar komen er nieuwe mensen wonen, maar ook mensen die uit Amsterdam gaan. Over het algemeen zijn de inwoners van Amsterdam jong en zijn het vooral jonge gezinnen die er wonen. 

Nederland vanaf boven bekijken 

Via de website kadastralekaart.com kun je Nederland vanaf boven bekijken. Zo kun je vanuit de lucht inzoomen op verschillende wijken en kun je hier veel zien. Door te klikken op een plek kun je het perceel bekijken en kun je hier veel informatie over vinden. Vooral met de betaalde versie kun je de hypotheek informatie bekijken, maar ook de precieze afmetingen van een bepaald perceel. Daarnaast heb je een duidelijk overzicht van verschillende wijken en kun je ook informatie opzoeken van een bepaalde wijk. Zo kun je kijken naar bijvoorbeeld het aantal inwoners, maar ook naar de demografische informatie. Daarnaast kun je ook kijken naar het aantal gevestigde bedrijven in de wijk.