Mooij Wonen
Image default
Woningen

Ontstoppingsdienst

Wat zijn de oorzaken van een verstopping?

Water is niet het enige wat door een afvoer gaat. Regelmatig gaan er etensrestjes, vuil, haar, zeepresten, frituurvet en doekjes door de afvoer. Vaak worden ook deze dingen, net als het water, gewoon direct doorgevoerd naar het riool. Maar in sommige gevallen kan het zo zijn dat er af en toe restjes in de afvoer blijven hangen, dit zorgt vervolgens voor een verstopping in je afvoer. Heel vervelend dus! Naast een verstopping die is ontstaan door het vastzitten van etensrestjes, vuil, haar, zeepresten, frituurvet en/of doekjes, kan er ook een verstopping ontstaan door een slijtage of breuk van de afvoerleiding. In dit geval zul je merken dat je afvoer regelmatig verstopt raakt.

Wat kun je zelf doen bij een verstopte afvoer?

Bij een verstopte afvoer zijn er 2 dingen die je kunt doen. Je kan de verstopping zelf proberen te verhelpen of je laat de verstopping verhelpen door een ontstoppingsdienst.

Soms is de verstopping niet heel diep in de afvoer en kun je het zelf proberen te ontstoppen. Je kan kijken of je vuilresten ziet en deze vervolgens zelf verwijderen. Je kan de verstopping ook proberen te ontstoppen met een ontstopper of door een ontstoppingsmiddel te gebruiken. Als je afvoer regelmatig verstopt raakt kun je ook kijken of je ergens een breuk of hevige slijtage ziet. Als dit het geval is kun je een ontstoppingsdienst opbellen die de leiding komen repareren of vervangen indien nodig.

Ontstoppen lukt niet zelf

Als het je niet lukt om het probleem zelf te verhelpen kun je de ontstoppingsdienst opbellen. Een ontstoppingsdienst is gespecialiseerd in het ontstoppen van leidingen. De loodgieter zal langskomen op een afgesproken tijd met alle benodigde materialen. Als het slechts een simpele verstopping is, zal de loodgieter dit probleem snel kunnen verhelpen. Dit duurt meestal tussen de 1 en 2 uur hooguit. Als de loodgieter problemen ervaart met het ontstoppen zal hij een inspectie uitvoeren. In dat geval gaat de loodgieter met een camera kijken of er een andere oorzaak van de ontstopping kan zijn. Als de bijvoorbeeld loodgieter ziet dat er sprake is van een breuk of slijtage in de leiding dan moet dit gerepareerd of zelfs vervangen worden.

Dit geeft de loodgieter altijd eerst aan, als jij hiermee akkoord gaat dan zal de ontstoppingsdienst zo snel mogelijk terugkomen met het benodigde materiaal om de leiding te herstellen of vervangen.

https://buunk.nl