Mooij Wonen
Image default
Beveiliging

Kies de juiste cilindersloten

Door gebruik te maken van goede cilindersloten, is de kans op een inbraak aanzienlijk kleiner. Dat komt omdat een inbreker vaak verstand heeft van de verschillende sloten die er zijn en kan anticiperen door de juiste technieken toe te passen bij de verschillende cilindersloten die er zijn. Een inbreker gaat mee met de tijd en wordt dus ook steeds beter in het inbreken bij nieuwere sloten. De beste manier om een inbreker tegen te gaan is dus meegaan met de nieuwe technieken zodat hij deze nog niet kan inbreken. We gaan je laten zien welk cilinderslot het beste beveiligd.

Een goed slot tegen inbrekers

Een goed slot waar inbrekers al snel voor zullen kiezen om over te slaan is het cilinderslot. Dit slot dankt zijn naam aan de cilinder wat zich in het slot bevindt. Cilindersloten hebben in dit cilinder staafjes zitten. Wanneer je iets in het slot steekt, zullen deze staafjes in een bepaalde positie komen te staan. Het slot kan alleen maar geopend worden wanneer deze staafjes in exact de goede positie komen te staan. De sleutel die bij het slot hoort, heeft exact de goede markeringen aan de zijkant om de staafjes in de positie te krijgen die nodig is om het slot te openen. Bij een verkeerde sleutel kunnen de staafjes in een bepaalde positie komen, maar dat is dan dus niet de juiste en het slot kan dan niet geopend worden.

Cilinderslot met kerntrekbeveiliging

Toch is het dan nog niet voldoende om alle inbrekers tegen te gaan. Zoals we al aangaven, gaat de inbreker mee met zijn tijd. Cilindersloten kunnen namelijk alsnog opengebroken worden door er een schroef in te boren. De inbreker trekt vervolgens deze schroef er met gereedschap en enig geweld uit. Op dat moment heeft hij ook de deur opengebroken. Om dit te voorkomen is er een nieuwe beveiliging voor de sloten bedacht. Namelijk kerntrekbeveiliging. Door middel van een geharde, stalen brug op het slot, wordt het onmogelijk gemaakt voor de inbreker om het slot open te breken. Dit is dus de ideale manier om de inbreker buiten de deur te houden. Hierdoor kun je op vakantie gaan zonder dat er zorgen zijn over een eventuele inbraak en kun je dus ook ’s nachts veel beter slapen. Ben je op zoek naar een goed slot, overweeg dan zeker een cilinderslot met deze nieuwe beveiliging.

https://mc-cilinder.nl/product-categorie/specifieke-cilinder/cilinderslot/