Mooij Wonen
Image default
Dak gevel en schoorsteen

In 4 stappen naar een beter geïsoleerd huis

Tocht, kou en temperatuurschommelingen… Dat wil je niet hebben in huis! Natuurlijk wil iedereen wil graag een comfortabel en energiezuinig huis, maar vaak weten we niet waar we moeten beginnen. Een goed geïsoleerd huis is de sleutel tot lagere energierekeningen en een verhoogd comfortniveau. In dit artikel delen we vier eenvoudige stappen om je op weg te helpen naar een beter geïsoleerd huis.

Stap 1: Begin bij de basis

Het fundament van een goed geïsoleerd huis begint bij de juiste isolatie van de vloer. Warmte kan namelijk gemakkelijk ontsnappen via de vloer, vooral als deze direct op de grond rust. Het aanbrengen van isolatiemateriaal onder je vloer is daarom essentieel. Dit kan gedaan worden met behulp van isolatieplaten of dekens die eenvoudig kunnen worden geïnstalleerd.

Stap 2: Isoleer je dak en laat je dak coaten

Warmte stijgt op en zonder goede dakisolatie kan tot wel 30% van de warmte in je huis verloren gaan. Het isoleren van je dak is daarom een cruciale stap naar een beter geïsoleerd huis. Je kunt dit doen door isolatiemateriaal aan te brengen tussen de dakspanten of door het plaatsen van isolatieplaten op het dak zelf. Het investeren in goede dakisolatie zal zich snel terugbetalen in lagere energiekosten. Een specialist in dakcoating zoals het Zuiden Coatings in Brabant kan je daarnaast helpen met het aanleggen van een coating voor je dak. Je kunt bijvoorbeeld kiezen uit een witte coating voor een bitumen dak of een transparante coating.

Stap 3: Pak je muren aan

Wist je dat maar liefst 25% van de warmte in een slecht geïsoleerd huis via de muren verloren gaat? Het isoleren van je muren is daarom een belangrijke tweede stap naar een beter geïsoleerd huis. Er zijn verschillende manieren om dit te doen, zoals het plaatsen van isolatieplaten tegen binnen- of buitenmuren, of het laten inblazen van isolatiemateriaal in spouwmuren. Door het isoleren van je muren creëer je niet alleen een aangenamer binnenklimaat, maar bespaar je ook op verwarmingskosten.

Stap 4: Sluit alle kieren en naden

Zelfs als je al het bovenstaande hebt gedaan, kunnen kleine kieren en naden nog steeds voor warmteverlies zorgen. Controleer daarom regelmatig alle ramen, deuren en andere openingen in je huis op luchtlekken. Deze kunnen eenvoudig worden gedicht met behulp van tochtstrips, kit of ander afdichtingsmateriaal.

Door deze vier stappen te volgen, kun je jouw huis transformeren naar een beter geïsoleerde woning. Niet alleen zal dit leiden tot lagere energierekeningen, maar ook tot een hoger comfortniveau in alle seizoenen. Dus waar wacht je nog op? Ga aan de slag en geniet van de voordelen van een goed geïsoleerd huis!

 

 

https://hetzuidencoatings.nl/