Mooij Wonen
Image default
Woningen

Huis taxeren Amsterdam

Wat is een taxatie?

Een taxatie is een onafhankelijke en objectieve waardebepaling van onroerend goed. Als u van plan bent een hypotheek aan te vragen om een huis te kopen dan eist de bank of andere geldverstrekker een taxatie die wordt uitgevoerd door een gecertificeerde taxateur. Bij Linger OG bent u op de juiste plek. Makelaarskantoor Linger OG in Amsterdam is een vastgoedcert gecertificeerde en beëdigde taxateur en is dus bevoegd tot het uitvoeren van woningtaxaties. Een taxateur van Linger OG zal de marktwaarde van uw woning bepalen die aansluit in de woningmarkt van Amsterdam.

De marktwaarde wijkt af van WOZ-waarde uw woning. Doordat de marktwaarde wordt gebruikt voor de aan- of verkoop van een huis terwijl de WOZ-waarde een gemiddelde is van de verkoopprijzen van vergelijkbare woningen en deze wordt gebruikt om heffingen te bepalen. Bij de aanvraag van een hypotheek wordt alleen een gevalideerd taxatierapport geaccepteerd. Dit houdt in dat een extern validatie-instituut, meestal het Nederlands Woning Waarde Instituut (NWWI), controleert of de taxateur en het taxatierapport aan alle strenge kwaliteitseisen voldoen.

Waar kijkt een taxateur allemaal naar?

Om een taxatie uit te voeren heeft de taxateur de kadastrale gegevens, het eigendomsbewijs en de tekeningen van de woning nodig. Op onderstaande factoren wordt gelet tijdens een taxatie in Amsterdam.

  • De staat van de woning en onderhoudstoestand van de woning

  • Het aantal vierkante meter (oppervlakte) en het aantal kubieke meters (inhoud/volume)

  • De functionele indeling van de woning

  • De constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit van de materialen

  • In hoeverre het huis energiezuinig en geïsoleerd is

  • Verplichtingen en rechten, zoals erfpacht en overpad

  • De omgeving en de ligging van het huis

  • Het bestemmingsplan (wonen/werken)

  • De actuele marktsituatie

Wat staat er in een taxatierapport?

In het taxatierapport staat een omschrijving van voornoemde punten. Zo wordt het onderhoud van het huis beschreven. De woning en de directe omgeving in zijn algemeen worden beschreven. In het taxatierapport staat ook een onderbouwing van het waardeoordeel. Houdt er rekening mee dat een taxatierapport maar voor zes maanden geldig is.

Uw woning in Amsterdam taxeren

Laat uw huis taxeren in Amsterdam door Linger OG, de nummer één makelaar in Amsterdam en omstreken. Met 2 vestigingen in Amsterdam heeft Linger OG veel kennis en ervaring over de huizenmarkt in Amsterdam en is dus de ideale taxateur voor uw huis. Ook voor een gratis waardebepaling kunt u bij Linger OG terecht.