Mooij Wonen
Image default
Woning en Tuin

Hoe verminder je je CO2-uitstoot?

Elke maand stijgt de wereldwijde uitstoot van CO2 weer. Dit is niet goed, want als we zo doorgaan krijgen we last van een aantal vervelende gevolgen. Zo lopen we bijvoorbeeld het risico op drinkwater- en voedseltekorten, omdat er door de opwarming van de aarde lange droogtes ontstaan. Regent het minder, dan hebben we minder water en vergaan er meerdere oogsten. Maar wat kunnen wij hier als consument aan doen? In dit artikel bespreken we meerdere manieren om de CO2-uitstoot van je huishouden te verminderen, inclusief het aanschaffen van de juiste cv, warmtepomp, houthaard of gashaard voor binnen.

Wat zijn de gevolgen van een hoge CO2-uitstoot?

  • Milieuvervuiling;

  • Wereldwijde temperatuurstijging;

  • Uitstervende diersoorten;

  • Dierenmigratie;

  • Droogte;

  • Zeespiegelstijging;

  • Drinkwater- en voedseltekorten.

Hoe verminder je de CO2-uitstoot van je huishouden?

Er zijn verschillende manieren om de CO2-uitstoot van je huishouden te verlagen. Zo kun je ervoor kiezen vaker met het OV te reizen en de auto op de oprit te laten staan. Wil je met je voeding de CO2-uitstoot verlagen, dan kun je dit doen door minder vlees en zuivel te gebruiken en door het weggooien van eten te vermijden. Een van de belangrijkste manieren waarop je je CO2-uitstoot vermindert, is door je energieverbruik in huis te verminderen. Controleer het energielabel van je CV-ketel of schaf een haard met het EcoDesign-label aan.

Waar koop je een haard met het EcoDesign-label?

Ben je op zoek naar houthaarden, gashaarden of tuinhaarden met het EcoDesign-label? Bezoek dan een haardenspecialist zoals Krul Alltech. In deze webshop vind je mooie haarden met een hoog rendement en een lage uitstoot. Met de juiste kachel verminder je je CO2-uitstoot en draag je bij aan een schoner milieu.

https://www.krulalltech.nl/gaskachels-gashaarden/