Mooij Wonen
Image default
Woning en Tuin

Hoe kun je een tuinterras inrichten?

Het nieuwe jaar is begonnen. Hoewel de winter nog even voortduurt, verheugen we ons toch steeds meer op de lente. We willen weer naar buiten om van de zon te genieten. Als jij ook zo reikhalzend naar het voorjaar uitkijkt, is dit eigenlijk het perfecte moment om de tuin klaar te maken voor het komende buitenseizoen. Bij Mooijwonen geven we meestal interieurtips, maar in dit artikel leggen we de focus een keer ergens anders. We gaan niet in op kinderbedden van steigerhout of op de allermooiste eettafels, maar inspireren je om je tuin sfeervol in te richten. Wil jij weten hoe je een tuin gezellig maakt? Lees dan snel verder.

Hoe maak je een tuin gezellig?

Je hoeft niet persé groene vingers te hebben om je tuin gezellig te maken. Uiteindelijk komt het allemaal aan op jouw oog voor detail en wat jij belangrijk vindt. Wil jij graag een tuin vol planten of staat fraai meubilair op de eerste plaats? Neem dit besluit en maak een lijst van dingen die jij echt in je tuin nodig hebt. Zit jij bijvoorbeeld vaak ‘s avonds met vriendinnen aan een wijntje? Dan is een prettige zithoek met een vuurkorf of tuinhaard misschien wel een must. Ga jij veel barbecueën of koken? Dan kan een buitenkeuken echt niet missen. In haast iedere woonkamer staat een bank en in vrijwel elke slaapkamer een bed, maar iedere tuin is anders. Dat maakt je tuin inrichten juist zo leuk!

Tips voor wie geen groene vingers heeft

Houd jij van de natuur maar ben je niet zo goed in het onderhouden van je gazon? Zelfs als jouw tuin volledig met tegels is bestraat, kun je er iets moois van maken. Met deze tips richt je jouw tuin sfeervol in, zonder dat je constant gras staat te maaien:

  • Plaats grote potten met planten langs je schutting of langs een muur;

  • Kies voor planten die weinig onderhoud nodig hebben en die goed tegen Nederlands weer zijn opgewassen;

  • Vul je tuin aan met natuurstenen, beeldjes, tuinverlichting en andere mooie decoratie;

  • Hang je planten op, bijvoorbeeld aan de veranda of aan een muur of schutting;

  • Verf je schutting in vrolijke, natuurlijke kleuren;

  • Tuinhaarden zorgen voor een warme sfeer;

  • Kies de juiste tuinmeubels die in weer en wind mooi blijven.

Hoe richt je een tuinterras gezellig in?

Heb jij al eens van steigerhout gehoord? Steigerhout is een stevige houtsoort die – voordat een meubelmaker er meubels van maakt – jaren dienst doet op bouwsteigers. Het kan wel tegen een stootje en is tegen weer en wind opgewassen. Juist daarom is het goed om meubels van steigerhout in je tuin te zetten. Denk aan een steigerhouten loungebank, steigerhouten tafel of aan een veranda van steigerhout. Je kunt zo’n tafel, veranda of loungebank kopen bij Van Londen, een webwinkel die zich specialiseert in allerlei meubels van steigerhout. Dus wil jij inspiratie opdoen om je tuinterras gezellig in te richten? Neem dan eens een kijkje bij VanLonden.com.

https://vanlonden.com/winkel/steigerhout-bedden/steigerhouten-kinderbedden/