Mooij Wonen
Image default
Huishoudelijk

Handige schoonmaaktips van professionele glazenwasser Enschede

Ramen wassen, het is voor de meeste mensen niet het favoriete klusje en toch moet het ook gedaan worden. Het lijkt wel of je die ramen nooit perfect proper krijgt en als het zonnetje dan nog komt piepen, komen die vervelende strepen tevoorschijn. Je stelt het wassen van de ramen daarom liever nog maar wat uit, en toch geven propere, nette en streepvrije ramen je een voldaan gevoel en een mooie aanblik van je woning. Als professioneel glazenwasser Enschede geef ik je graag enkele handige tips mee waardoor ramen wassen een stuk eenvoudiger wordt.

Wacht niet op het zonnetje

Hoewel mooi weer en de zon veel mensen aanzet tot meer activiteit is ramen wassen op een zonnige dag geen goed idee. De zon zorgt er namelijk voor dat het water dat je gebruikt sneller verdampt dan dat je de kans krijgt om het water weg te trekken en dat brengt onvermijdelijk die vervelende strepen met zich mee. Wacht dus beter op een bewolkte dag en laat de zonnige dagen voor andere klusjes.

Begin steeds bovenaan

Voor het beste resultaat begin je bovenaan de ramen met zemen en werk je zo naar onder toe. Op die manier zal het vuil dat van je ramen af komt niet op stukken terechtkomen waar je al gezeemd hebt. Werk je van beneden naar boven, dan zal je nooit tot een volledig proper raam komen en dat zou zonde zijn natuurlijk.

Gebruik altijd een goede trekker

Om strepen te voorkomen, maak je best gebruik van een goede trekker. Als een stuk raam perfect schoon is, trek je het water weg en krijgt het water geen kans meer om te verdampen en zo strepen te vormen. Perfect schoon is wel een vereiste omdat je anders het risico loopt dat vuildeeltjes schade aan het raam veroorzaken door het erover heen schuren. Let er wel op om een goede trekker te gebruiken die nog geen slijtage vertoond voor het beste resultaat.

Maak die kleine hoekjes schoon met een wattenstaafje

Veel mensen maken de fout om de hoekjes van de ramen niet schoon te maken, en laat dat nu net de plaatsen zijn waar zich het meeste veel verzameld. Vaak kan je er met je spons en trekker niet goed bij en laat je het dan ook maar voor wat het is. Vuile hoekjes zullen echter wel je ramen minder schoon doen lijken. Snel even een wattenstaafje in het schoonmaakmiddel dopen en die hoekjes daarmee schoonmaken is de boodschap.

Doe beroep op glazenwasser Enschede voor perfect propere ramen 

Heb je na het lezen van de tips hierboven nog steeds het idee dat glazenwassen helemaal jouw ding niet is, maar wil je toch kunnen genieten van perfect propere ramen? Glazenwasser Enschede zet zijn jarenlange ervaring ook graag in voor jouw ramen. Professioneel gereedschap, de meest efficiënte producten, materiaal om ook op hoogte te werken behoren allemaal tot de service van jouw glazenwasser Enschede. Jij kan genieten van schone ramen het hele jaar door zonder er zelf werk, tijd en energie te moeten insteken. Klinkt goed toch?