Mooij Wonen
Image default
Vloer

Een prachtig vloerluik op maat als kers op de taart in uw interieur

Het is belangrijk dat u bij de inrichting van uw woning rekening houdt met de huidige stijl én de atmosfeer en indruk waar u naartoe wilt. Naast natuurlijk de basis, zoals meubilair en een mooi kleurtje op de muren, zijn er gelukkig nog heel wat andere manieren om die sfeer teweeg te brengen. Denk maar aan een vloerluik.

 

Een vloerluik op maat heeft de mogelijkheid om uw inrichting in één keer een compleet nieuwe uitstraling te geven. Maar waarom zou u nu voor een model op maat moeten kiezen, en wat is de meerwaarde van de kennis en kunde van een professional? Het antwoord op beide vragen leest u hieronder!

 

De voordelen van een vloerluik op maat

Een vloerluik is een praktisch hulpmiddel om van het gelijkvloers snel naar een kelder of andere, onder de grond gelegen ruimte te gaan. Daarbij kan het echter ook bijdragen tot de look en feel van uw woning. Hier leest u waarom u voor een model op maat zou moeten kiezen:

 

1. Verschillende mogelijkheden voor elke woonstijl

Eerst en vooral heeft u bij een speciaalzaak die maatwerk levert toegang tot een breed gamma aan vloerluiken voor verschillende woonstijlen. Wilt u een metalen vloerluik met robuust design om uw industriële interieur af te werken? Misschien bent u wel op zoek naar een vloerluik uit glas, waardoor uw inrichting er ruimer en strakker uitziet? Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden bij een professionele aanbieder.

 

2. De allerbeste kwaliteit

Zoals dat bij elke investering het geval is, wilt u natuurlijk zeker zijn van een goede kwaliteit als u een vloerluik koopt. Bij een gespecialiseerde aanbieder kunt u daar op rekenen. Door het gebruik van hoogwaardige materialen (van hout tot metaal en kunststoffen), gaan de vloerluiken lang mee én bespaart u er dus geld mee in vergelijking met een goedkoop model.

 

3. Het perfecte vloerluik voor uw woning

Nog een belangrijk voordeel van maatwerk? U bent zeker dat het luik perfect in uw specifieke woning past. Dit komt doordat een professional de beschikbare ruimte en mogelijkheden in uw woning gaat opmeten en inschatten, en op basis daarvan een luik maakt en installeert dat er perfect bij past. Er is dus geen risico op fouten, een luik dat toch niet helemaal perfect past of een vloerluik dat de woonstijl negatief beïnvloedt.

 

4. Het allerbeste advies voor uw vloerluik

Ten slotte geeft een professional u maar al te graag advies in verband met vloerluiken, zodat u geen miskoop doet. Heeft u vragen over de prijs en de verschillende mogelijkheden binnen een bepaald budget? Of zou u graag wat meer info krijgen over de kwaliteitsverschillen tussen materialen? Dergelijke vragen verdienen een antwoord en een gespecialiseerde aanbieder kan ze u geven. Op die manier slaapt u op beide oren en geniet u ten volle van uw vloerluik.

 

Verschillende soorten vloerluiken op maat, voor elke voorkeur

Zoals gezegd bestaan er heel wat verschillende soorten vloerluiken op maat, en het is dan ook belangrijk dat u overlegt met een professional om de beste optie te vinden. Vloerluiken gaan van robuuste modellen die iets weg hebben van een kluisdeur tot varianten die perfect in een klassieke of zelfs rustieke setting passen dankzij het gebruik van een houten bovenblad en klassieke scharnieren.

 

Er bestaan varianten die effen afgewerkt zijn en daardoor strak en modern ogen, maar veel mensen kiezen ook voor een luik met een metalen frame en roostervormige binnenkant voor een iets zwaardere, stoerdere look. Het grootste voordeel van een vloerluik op maat? U kunt dergelijke eigenschappen gemakkelijk combineren, waardoor u precies het luik krijgt dat u in gedachten heeft!