Mooij Wonen
Image default
Welness en Zwembad

De gezondheidsvoordelen van een jacuzzi

Ontspannen in een jacuzzi, dat is een heerlijk idee. Na een drukke dag, of gewoon tijdens een vrij weekend. Er is niets fijner om van een buitenspa te genieten en die ervaring wordt alleen maar groter als je een jacuzzi in je eigen tuin hebt.

Wat is een jacuzzi?

Een jacuzzi is een buitenspa. Het water in de jacuzzi wordt verwarmd, tot een constante warme temperatuur van 38 graden Celsius. Daarnaast is de buitenspa voorzien van verschillende jets. Je kunt ontspannen zitten dankzij de ergonomische zitplaatsen. Het bad zet je in je tuin, of bijvoorbeeld op je dakterras. Dat klinkt alsof je heel veel ruimte nodig hebt voor een jacuzzi, maar dat valt heel erg mee. Want een jacuzzi is in alle soorten en maten verkrijgbaar, zodat je altijd een model kunt kiezen dat past bij de plek waar je het wilt neerzetten.

Het voordeel van een eigen jacuzzi

Het grote voordeel van het hebben van een eigen jacuzzi is natuurlijk dat je op ieder moment van de dag kunt besluiten om even lekker te ontspannen in je buitenspa. Want dankzij de stabiele, warme temperatuur van het water, ben je niet afhankelijk van het weer buiten. Zeker als je de jacuzzi onder een afdak hebt staan, dan kun je er altijd van genieten, ook als het buiten regent. Daarnaast hoef je niet ver weg om ervan te genieten.

Niet alleen praktisch, maar ook goed voor je gezondheid

Behalve de praktische voordelen van een eigen jacuzzi in de tuin, zijn er nog meer pluspunten. Het feit dat de temperatuur van het water warmer is dan de buientemperatuur, heeft een therapeutisch effect op je lichaam. Je kunt je volledig ontspannen. Daarnaast kun je niet alleen genieten van het borrelende effect van de jets. Deze waterstralen masseren je spieren ook, wat een positieve uitwerking heeft op je hele lichaam en dus ook bijdraagt aan de ontspanning.

Kies een jacuzzi die bij je past

Wil je profiteren van de voordelen die een jacuzzi je kan bieden, zowel op het gebied van geestelijke- als lichamelijke ontspanning? Een buitenspa kun je in verschillende modellen krijgen, waardoor het geschikt is voor iedere tuin. Waarschijnlijk is de vierkante buitenspa het meest bekend, maar je kunt ook kiezen voor een model met afgeronde hoeken. Hierdoor past de jacuzzi op iedere plek die je in gedachten hebt. De buitenspa’s zijn verkrijgbaar voor twee personen, maar je kunt ook kiezen voor een groot model voor zes personen. Maak het momentje voor jezelf nog luxer door te kiezen voor een pop-up speaker met een iphone dock, een bijzettafeltje of ledverlichting.

Eenvoudig onderhoud

Na de ontspanning wil je liever geen inspannende dingen meer doen om de buitenspa ook schoon te houden. Gelukkig is dat ook niet nodig. Door het water goed in balans te houden met de speciale chemicaliën voor buitenspa’s en dankzij het verfijnde filtersysteem, is er maar één keer per kwartaal onderhoud nodig. Het water kan eenvoudig vervangen worden door het bad leeg te laten lopen via de speciale afvoer. Met een tuinslang vul je het water eenvoudig weer bij, zodat je binnen korte tijd weer kunt genieten van een heerlijk warme jacuzzi.