Mooij Wonen
Image default
Huis bouwen

De drie meest gestelde vragen over renovatie en onderhoud

Wilt u uw woning, pand of oud gebouw van het jaar nog laten renoveren? Dan is het zeker dat u vragen heeft. Nu u deze blog leest, bewandelt u het juiste pad van “goed geïnformeerd zijn over uw renovatie en onderhoud project.” WAM groep, de bekendste aannemer in Amsterdam, beantwoordt hier de drie meest gestelde vragen over renoveren. Lees maar gauw veder, want de antwoorden kunnen u helpen te komen tot een succesvol renovatieproject.

Budget: “Hoeveel gaat het renovatieproject mij kosten?”

De eerste vraag die cliënten de aannemer meestal stellen is: “Hoeveel gaat het me kosten?” Dat is logisch, want het is raadzaam dat u van tevoren weet of het binnen uw budget past. WAM Groep houdt bij het opmaken van de factuur natuurlijk rekening met enkele omstandigheden. Het is ook wenselijk dat u op uw beurt een verlanglijstje maakt voor deze renovatie. Geef in uw lijstje precies aan welke gebieden of aspecten van het huis bijgewerkt moeten worden en u kunt de aannemer ook enkele inspiratiefoto’s laten zien om uw stijl en gewenste afwerkingsniveau te illustreren. Wat u ook kunt doen, is vooraf met de aannemer afspreken over wat uw budget bedraagt.

De aannemer gaat op zijn beurt op uw wensen en gestelde doelen inspelen door u van deskundig advies te voorzien. Hij probeert dus aan de wensen van uw project te voldoen en doet tegelijkertijd moeite om indien mogelijk binnen uw budget te blijven. Er kunnen ook knelpunten zijn zoals een groot, maar nodig onderhoud (voordat de renovatie begint), maar voor vrijwel elk knelpunt heeft een goede aannemer een oplossing.

Duur: “Hoe lang gaat de renovatie duren?”

Nu sluit de vraag: “Hoe lang duurt het?” aan als tweede meest gestelde vraag wat renoveren betreft. Volgens deskundigen hangt dit antwoord het meest af van de omvang van uw project. WAM groep geeft bijvoorbeeld aan dat wanneer het om grote en volledige renovatie projecten gaat, het gemiddeld een jaar kan duren. De meeste projecten nemen echter tussen 3 maanden en een jaar in beslag.

Hieronder leest u enkele van de bekendste factoren die de duur van de missie kunnen beïnvloeden:

  • Omvang en complexiteit

Hiermee wordt de oppervlakte – of het nu interieur en/of exterieur betreft – en de gewenste veranderingen bedoeld. Hoe groter de oppervlakte, hoe langer het project waarschijnlijk zal duren.

  • Problemen met de huidige structuur

Zaken zoals waterschade, gebarsten fundering, eerder gebruikte lage kwaliteit bouwmaterialen of uitblijven van een regelmatig onderhoud vereisen vaak wat voorbereidingswerk.

  • De weersomstandigheden

Bij onweer worden de werkzaamheden vertraagd. Er kan bijvoorbeeld buiten niet worden geschilderd wanneer het regent, hagelt of sneeuwt.

Het is voor u natuurlijk niet fijn met deze factoren te worden geconfronteerd tijdens uw project, maar u hoeft zich geen zorgen te maken. Een ervaren aannemer zal dit soort problemen eerder hebben gezien en al een oplossing in zijn planning hebben bedacht.

Kwaliteit: “Hoe ben ik er zeker van dat de renovatie de tand des tijds zal doorstaan?”

Tenslotte komt deze vraag over de duurzaamheid aan de beurt. Alhoewel het op de derde plaats is genoemd, is het voor u net zo relevant als de vorige twee. Wanneer u met een betrouwbare aannemer zoals WAM Groep in zee gaat, hoeft u zich geen zorgen te maken over de duurzaamheid van de bouwmaterialen, want duurzaamheid, kwaliteit en zorg zijn onze hoogste prioriteiten.

https://wamgroep.nl/